Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rokovania o spôsobe uhrádzania faktúr sa ešte stále intenzívne vedú

Ján Horecký
Ján Horecký (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Rokovania týkajúce sa spôsobu uhrádzania vysokých faktúr za energie sa ešte stále intenzívne vedú. Na sociálnej sieti to v utorok popoludní uviedol dočasne poverený minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký.

"Môžem potvrdiť, že tak, ako ministerstvo školstva posielalo peniaze na energie školám koncom minulého roka, školám sa pomôže aj teraz," povedal. Aktuálne podľa jeho slov rokujú s predsedom vlády, ministrom hospodárstva a zástupcami ministerstva financií o spôsobe najrýchlejšieho a najjednoduchšieho doručenia finančnej pomoci na skokovo zvýšené náklady na energie.

 

INTENZÍVNE ROKUJEME O ČO NAJLEPŠOM RIEŠENÍ PRE ŠKOLY Rokovania ohľadom spôsobu uhrádzania vysokých faktúr za energie sa...

Posted by Ján Horecký - vzdelávanie 21. storočia on Tuesday, January 17, 2023

VIDEO Horecký bol pred pondelňajším mimoriadnym rokovaním vlády o cenách energií skúpy na slovo

Horecký bol pred pondelňajším mimoriadnym rokovaním vlády o cenách energií skúpy na slovo (Zdroj: Topky/vlado Anjel)

Tri scenáre na doručenie finančnej pomoci

Ministerstvo školstva pripravilo tri scenáre na doručenie finančnej pomoci. "Momentálne dohadujeme s dotknutými partnermi mechanizmus, ktorý by bol pre školy a školské zariadenia najjednoduchší tak, aby finančná pomoc bola doručená všetkým školám a školským zariadeniam, bez ohľadu na zriaďovateľa," poznamenal Horecký. "Vzniknutú situáciu si plne uvedomujeme, na tému procesu doručovania finančnej pomoci v roku 2023 sme upozorňovali už v novembri," uviedol šéf rezortu školstva. Výsledok týchto rokovaní očakáva do niekoľkých dní, keď budú o spôsobe podrobne informovať.

Viac o téme: EnergieŠkolyRokovaniaFaktúryJán Horecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu