Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Posun v prípade vraždy v Michalovciach: Na mieste boli očití svedkovia! Dobodanej Erike nepomohli

Len 18-ročný Valentín mal dobodať bývalú sestričku Eriku. Zobraziť galériu (3)
Len 18-ročný Valentín mal dobodať bývalú sestričku Eriku. (Zdroj: TASR, FB/Erika O.)

MICHALOVCE - Prečo jej nepomohli? Zo zverejnených kamerových záznamov, na ktorých vidno bývalú sestričku Eriku a jej vraha vyplýva, že na mieste boli aj dvaja očití svedkovia. Nezavolali však ani políciu, ani rýchlu zdravotnú pomoc.

Okolo novoročnej vraždy bývalej zdravotnej sestry Eriky v Michalovciach je stále množstvo otáznikov. Jedným z nich je aj najnovšie zistenie televízie Joj, ktorá zanalyzovala zverejnené zábery z priemyselnej kamery. Z nich vyplýva, že priamo na mieste činu boli dvaja svedkovia, ktorí z bezprostrednej blízkosti videli, ako mal obvinený Valentín napadnúť 46-ročnú Eriku. Políciu však neprivolali. 

Bývalá zdravotná sestra pritom zúfalo volala o pomoc. Na záberoch vidno, ako ju útočník napadol, jej sa podarilo vytrhnúť sa. Zrejme vtedy naňho svedkovia kričali. Avšak záhadou je, prečo Erika neutekala do bezpečia smerom k dvom ľuďom, ale opačne na ulicu, v ktorej nebolo ani nohy. Tam ju totiž vrah dobehol a zabil. Svedkovia pritom zašli do bočnej uličky. 

Video zachytáva moment krátko pred vraždou ženy v Michalovciach (Zdroj: Facebook, Topky.sk)

Polícia pravdepodobne pozná identitu dvoch ľudí, ktorí vraždu Eriky videlu z besprostrednej blízkosti, no k prípadu sa bližšie nevyjadruje. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie ani podrobnejšie informácie až do skončenia vyšetrovania poskytovať nebudeme, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Lenka Ivanová.

Zavraždená Erika z Michaloviec
Zobraziť galériu (3)
Zavraždená Erika z Michaloviec  (Zdroj: FB/Erika O.)

Vraždiť mal Valentín z miestnej osady

Vražda 46-ročnej bývalej zdravotnej sestry Eriky otriasla Michalovcami presne na Nový rok. Podľa zverejnených informácií si mala ísť do bankomatu skoro ráno vyberať peniaze. Zrejme tam si ju vyhliadol vrah. Polícia potvrdila, že motív vraždy bol pre peniaze. Prečo si však Erika išla vyberať peniaze o takom čase na Nový rok, zatiaľ známe nie je.

Posun v prípade vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Polícia zadržala vraha necelých 48-hodín po skutku vo vlaku. Chystal sa ujsť do Českej republiky. Ide o mladíka z miestnej osady 18-ročného Valentína. Toho aj obvinila. Sudca Okresného súdu v Košiciach ho zobral do väzby. 

Viac o téme: VraždaSvedkoviaPolícia Michalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu