Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Zomrel europoslanec a dlhoročný smerák Miroslav Číž

Miroslav Číž
Miroslav Číž (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Slovenskú politiku zasiahla smutná správa. Vo veku 68 rokov zomrel dlhoročný slovenský politik Miroslav Číž. O jeho úmrtí informovala na svojom oficiálnom facebookovom účte strana Smer-SD.

"Dnes nás v ranných hodinách navždy opustil náš skvelý kamarát, kolega a na verejnosti rešpektovaný odborník a politik Miroslav Číž. Bol pri vzniku strany SMER - SD a nikdy ju neopustil. V posledných rokoch pôsobil ako europoslanec. Aj v európskom parlamente vždy hlasoval a presadzoval záujmy Slovenska," uviedla strana. Rodine a pozostalým vyhjadrili úprimnú sústrasť. 

 

ODPOČÍVAJ V POKOJI 🕊️ Dnes nás v ranných hodinách navždy opustil náš skvelý kamarát, kolega a na verejnosti...

Posted by SMER - SD on Thursday, December 29, 2022

Prezidentka vyjadrila sústrasť pozostalým 

"Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti so správou o úmrtí dlhoročného poslanca Národnej rady SR a Európskeho parlamentu Miroslava Číža vyjadruje úprimnú sústrasť jeho rodine, blízkym a spolupracovníkom," uviedol hovorca.

Politici i NR SR si pripomenuli zosnulého Miroslava Číža

Pamiatku zosnulého europoslanca a dlhoročného politika Miroslava Číža si na sociálnej sieti pripomenuli viacerí politici. Vyzdvihli jeho prácu, konštruktívnu diskusiu a vyjadrili sústrasť rodine a pozostalým.

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) so zármutkom prijal správu o úmrtí bývalého dlhoročného poslanca parlamentu Miroslava Číža. Informovala o tom NR SR na sociálnej sieti. Pripomenula, že Číž vykonával poslanecký mandát v slovenskom parlamente od roku 2002 až do roku 2019 a zastával aj funkciu podpredsedu snemovne. Od roku 2019 zastupoval Slovenskú republiku ako poslanec v Európskom parlamente. "Česť jeho pamiatke!" dodala NR SR.

 

Číža si na sociálnej sieti pripomenuli aj jeho kolegovia zo strany Smer-SD, pri vzniku ktorej stál. "Intelektuálny dubisko. Kto ho poznal, vie, o čom hovorím. Súčasne nádherný nepraktický bonviván milujúci život. Jeho intelekt, vedomosti, kultúra jazyka, to všetko nám dnes v tomto vlčom slovenskom svete bude mimoriadne chýbať," uviedol predseda strany Robert Fico.

 

Sú momenty, kedy sa nedá len tak mlčať. Z generácie zakladajúcich členov Smeru a mojich priateľov dnes ráno odišla...

Posted by Robert Fico on Thursday, December 29, 2022

"Odpočívaj v pokoji," napísal exminister a poslanec za Smer-SD Ján Richter. "Navždy nás opustil kolega a kamarát," doplnil a pripomenul jeho politickú kariéru. Čížovu prácu vyzdvihol aj podpredseda strany Richard Takáč.

 

Ďakujeme za Vašu prácu pre Slovensko. Miroslav Číž nás opustil vo veku 68 rokov. Bol pri zrode strany SMER - SD, v...

Posted by Richard Takáč - poslanec NR SR on Thursday, December 29, 2022

"Slovenskú politiku opustil môj priateľ, človek oddaný sociálno-demokratickým hodnotám, ktorý vždy zastupoval národnoštátny záujem na pôde Európskeho parlamentu. Česť jeho pamiatke," uviedol nezaradený poslanec a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini.

 

ODIŠIEL ČLOVEK ĽAVICOVÝCH HODNÔT Dovoľte mi vysloviť úprimnú sústrasť rodine a blízkym poslanca EP Miroslava Číža....

Posted by Peter Pellegrini on Thursday, December 29, 2022

"Bol si takým Lacom Borbélym slovenského parlamentu. Často s komplikovanými vetnými konštrukciami a nie úplne pochopený. Vo väčšine tém názorovo úplne opačne ako ja. Dala sa ale s tebou viesť kvalitná a hlboká diskusia. Odpočívaj v pokoji, Miro," uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

 

RIP MIRO ČÍŽ Týmto chcem vyjadriť úprimnú sústrasť tvojej rodine a priateľom. Bol si takým Lacom Borbélym slovenského...

Posted by Juraj Droba on Thursday, December 29, 2022
Viac o téme: úmrtieSmer-SDMiroslav Číž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu