Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

KAŽDÝ MÔŽE... triediť odpad!

Každý môže... Zobraziť galériu (3)
Každý môže...

Ak sa kohokoľvek opýtame, či mu záleží na životnom prostredí, dostaneme iba kladné odpovede. Horšie to už je s odpadmi, nie každý dbá na ich triedenie.

Všetci sme trochu leniví a spoliehame sa na to, že ked z času na čas „zhrešíme“, bude to len malá kvapka v mori na ktorej nezáleží.

Skutočnosť je však taká, že len uvedomelým správaním prispejeme k ochrane prírody. Navyše je to také jednoduché!

Spoločnosti, ktoré sa starajú o to, aby sa ich obaly dali po použití ekologicky recyklovať, označujú svoje výrobky značkou

KAŽDÝ MÔŽE... triediť odpad!
Zobraziť galériu (3)
ZELENÉHO BODU. ZELENÝ BOD je symbolom ekologického postoja k životnému prostrediu. Stačí teda hľadať toto označenie na obale a vhodiť ho po použití do správnej nádoby - do modrých nádob papier, zelených sklo, žltých plasty a červených kovy. Takto aj vaša kvapka v mori pomôže k čistejšiemu životnému prostrediu. Veď už z 2 litrových nápojových kartónov sa dá vyrobiť meter štvorcový kuchynských utierok alebo z 35 plastových fliaš fleecová bunda.

Ťažké zapamätať si? Oprávnená organizácia ENVI-PAK vám vysvetlí „ako na to“ na letákoch, billboardoch a v inzerátoch  v rámci kampane „Každý môže... triediť odpad“.

Viac informácií o separácii odpadov z obalov nájdete na adrese Zelenybod.sk, alebo v rámci série podujatí „Každý môže TOUR“. V 7 mestách Slovenska sa dozviete bližšie informácie o tejto téme a takisto môžete vyhrať náramok a odznak Zeleného bodu:

 

KAŽDÝ MÔŽE... triediť odpad!
Zobraziť galériu (3)

 

Trnava ZOC MAX 23.6.2008 »
Žilina OC Dubeň 24.6.2008 »
Poprad ZOC MAX 25.6.2008 »
Košice OC Optima 26.6.2008 »
Banská Bystrica
OC Európa
27.7.2008 »
Nitra ZOC MAX 28.6.2008 »
Bratislava OC Polus 29.6.2008 »
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu