Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Poslanci odmietli novelu školského zákona z dielne Kuffovcov: Neschválili návrh na prísnejšie zdaňovanie výhier z hazardu

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Národná rada (NR) SR v utorok odmietla novelu školského zákona, ktorú predložili nezaradení poslanci Štefan a Filip Kuffovci. Návrh vychádzal z tzv. "Orbánovho zákona", ktorý bol prijatý v Maďarsku.

Podľa slov predkladateľov mala novela za cieľ "zvýšenú ochranu najmä detí pred neadekvátnou indoktrináciou ideológií prezentujúcich homosexualitu alebo zmenu pohlavia, ktorá sa v súčasnosti pretláča naprieč celou spoločnosťou, a to bez ohľadu na filozofické a náboženské presvedčenie jednotlivca".

Poslanci neschválili návrh na prísnejšie zdaňovanie výhier z hazardu

Plénum Národnej rady (NR) SR v utorok neschválilo novelu zákona o dani z príjmov z dielne nezaradeného poslanca Martina Čepčeka. Navrhoval v nej oslobodenie od dane z príjmu pre výhry z hazardných hier iba do hodnoty 350 eur. Predkladateľ pripomínal, že v prípade výhier z verejných súťaží, z reklamných súťaží či žrebovaní alebo cien zo športových súťaží a podobne sa oslobodenie od dane z príjmu vzťahuje iba na výhry v hodnote neprevyšujúcej 350 eur. Zmena zákona pre výhry z hazardných hier tak mala zaviesť rovnaký režim ako pre ostatné výhry vymedzené v zákone.

"Keďže hazard je v všeobecnosti považovaný za negatívny spoločenský jav, zavedenie nižšej miery oslobodenia od dane z príjmov plynúcich z hazardu môže mať aj pozitívne spoločenské dosahy na zníženie motivácie zapojenia sa do hazardných hier," predpokladal predkladateľ.

Poslanci hlasovaním ukončili rokovací deň, zídu sa opäť ráno

Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili hlasovaním 13. deň 78. schôdze. Zísť sa majú opäť v stredu (21. 12.) od 9.00 h ráno. O štátnom rozpočte by mali hlasovať vo štvrtok (22. 12.) o 11.00 h, rovnako o novele zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy. V tomto bloku hlasovaní by sa mali poslanci vyjadriť aj k novele zákona o zdravotných poisťovniach a ďalším.

Viac o téme: PoslanciŠkolský zákonNR SRKuffovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu