Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Muž sa mal vyhrážať manželke zabitím a napadnúť ju: Zakročila polícia, násilník skončil v cele

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARTIZÁNSKE - Trest odňatia slobody až na tri roky hrozí 48-ročnému mužovi z okresu Partizánske, ktorý mal v spoločnej domácnosti napadnúť svoju manželku a vyhrážať sa jej zabitím. Muža policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Muž mal manželku päsťami udierať do tváre, a potom zobrať do rúk kuchynský nôž. S ním sa jej mal vyhrážať, že ju zabije. Vystrašená žena zo strachu o svoj život vybehla von z domu a privolala políciu," opísali policajti. Privolaní policajti muža obmedzili v zmysle zákona na osobnej slobode. Zranenia, ktoré žena pri útoku od svojho manžela utrpela, si vyžiadali lekárske ošetrenie.

 

ĎALŠÍ AGRESÍVNY MUŽ, ČO SA SVOJEJ MANŽELKE VYHRÁŽAL ZABITÍM: POLÍCIA OKAMŽITE PO OZNÁMENÍ KONALA A NÁSILNÍK SKONČIL V...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Tuesday, December 13, 2022

"Po vykonaní potrebných procesných úkonoch policajti 48-ročného muža obvinili a spracovali návrh na jeho väzobné stíhanie, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Partizánskom. Obvinenému za tento skutok hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," doplnila polícia.

Polícia apeluje na ženy

Policajti v tejto súvislosti apelujú na ženy, aby im oznámili, ak sa stanú obeťou násilia, inak nemôžu konať. "V súčasnosti máme zákonné prostriedky na to, aby sme násilie okamžite zastavili a násilníka vykázali zo spoločného obydlia. Okrem tiesňovej linky sa môžu obrátiť na rôzne inštitúcie zaoberajúce sa problematikou domáceho násilia," pripomenuli policajti.

Viac o téme: NapadnutieVyhrážkyPolícia Partizánske
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu