Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Niektorí školáci si užijú dlhšie vianočné prázdniny: Ešte nie je rozhodnuté, hlavné slovo majú riaditelia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Ak by školáci čakali vianočné voľno dlhšie aspoň o týždeň, budú sklamaní. Prázdniny sa im predĺžia o jeden deň. Dôvodom je snaha ušetriť na energiách za teplo a svetlo. O tom, či prázdniny začnú o deň skôr, rozhodujú riaditelia, ktorí môžu žiakom udeliť riaditeľské voľno. Netýka sa to teda automaticky všetkých škôl. Niektoré však pre vysokú chorobnosť prechádzajú na dištančné vzdelávanie.

Vianoce by mali byť oddychové, pokojné a radostné (Zdroj: TASR/František Iván)

Vianočné prázdniny začínajú oficiálne v piatok 23. decembra a potrvajú do 5. januára. Nasleduje predĺžený víkend, keďže v piatok 6. januára si pripomíname sviatok Zjavenia pána, teda Troch kráľov, ktorý je dňom pracovného pokoja. Do školských lavíc zasadnú deti opäť v pondelok 9. januára. 

Mnohé školy však zatvoria brány o deň skôr a žiakom začnú prázdniny už vo štvrtok 22. decembra. Kým niektorí rodičia majú z toho hlavu v smútku, lebo najmä u menších školákov musia vyriešiť to, aby mohol byť s nimi niekto doma, väčšina to víta. Štedrý deň tento rok vychádza na sobotu a tak tí, ktorí môžu, si aj tak niekoľko dní pred najkrajšími sviatkami v roku čerpajú dovolenku.

Podľa informácií z terénu sú však už aj teraz niektoré školy zatvorené a namiesto prezenčnej výučby prešli na online formu. Dôvodom nie je pandémia covidu ani šetrenie energiami, ale veľmi silná chrípková sezóna. 

Viac o téme: VyučovanieVianočné prázdniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu