Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Brutálna vražda v Budči: Zásadný posun v prípade rozštvrtenej ženy! Štefan Agátino telo rozhádzal po Slovensku

Mladú ženu mal zavraždiť jej manžel Štefan. Zobraziť galériu (2)
Mladú ženu mal zavraždiť jej manžel Štefan. (Zdroj: FB/A.K.)

BUDČA - V prípade brutálnej vraždy, ktorá sa stala v marci tohto roka, nastal zásadný posun. Polícia ukončila vyšetrovanie. V prípade je obvinený 47-ročný Štefan, ktorý zavraždil svoju manželku, jej telo rozrezal na kusy a neskôr ho rozhádzal po krajine.

Po 39-ročnej Agáte vyhlásila polícia najskôr pátranie. Mala odísť do práce a už sa z nej nevrátila. Ako nezvestnú ju nahlásil práve jej manžel Šefan. Neskôr sa však ukázalo, že on je hlavným podozrivým. Mamičku sedemročnej dcérky mal po hádke zavraždiť. Čo však urobil s jej telom je ešte ohavnejšie. 

"Začiatkom týždňa sme žiadali o pomoc pri pátraní po nezvestnej 39-ročnej žene z Budče. Od piatka rána minulého týždňa bola nezvestná. Ráno odišla z domu do práce a odvtedy manžel nemal o nej žiadne informácie, preto na polícii nahlásil jej nezvestnosť. Polícia po žene intenzívne pátrala a kriminalisti odhalili vraždu aj páchateľa tohto činu," informovali vtedy banskobystrickí policajti na sociálnej sieti.

archívne video

Vražda u našich susedov: Česká polícia dolapila podozrivého za tri hodiny! (Zdroj: FB/Policie České republiky)

Polícia opísala, že ku skutku pravdepodobne došlo v noci zo štvrtka na piatok (11.3.) v rodinnom dome v obci Budča. Po predchádzajúcej slovnej hádke a fyzickej roztržke, mal úmyselne usmrtiť svoju manželku. "Krajský policajný vyšetrovateľ aj v spolupráci s kriminálnou políciou vo Zvolene, obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 46-ročného muža, ktorý paradoxne nahlasoval nezvestnosť tejto ženy," priblížili policajti. Vyšetrovateľ muža obvinil potom, ako boli vykonané dokazovania a zaistenie stôp. Za takýto obzvlášť závažný zločin vraždy, ktorý bol úmyselne spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Mladú ženu mal zavraždiť jej manžel Štefan.
Zobraziť galériu (2)
Mladú ženu mal zavraždiť jej manžel Štefan.  (Zdroj: FB/A.K.)

Vyšetrovanie ukončili

Polícia dnes informovala, že vyšetrovanie je ukončené a celý spisový materiál bol zaslaný na Krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici.

"47-ročný muž mal po predchádzajúcej slovnej hádke a fyzickej roztržke úmyselne usmrtiť svoju manželku. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy bolo iba pár dní po skutku mužovi vznesené obvinenie. Za takýto obzvlášť závažný zločin vraždy, ktorý bol úmyselne spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," napísali policajti. 

Štefan sa mal polícii priznať už pri domovej prehliadke. Sudkyňa banskobystrického súdu ho poslala do väzby. Pre susedov a známych to bol obrovský šok. Podľa nich bol Štefan tichý a pracovitý a tento čin si nevedia vysvetliť. 

Viac o téme: VraždaHádkaManželiaPolícia Obvinenie Rozštvrtená žena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu