Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hororová jazda Ukrajinca (44) v Nitre má po dlhých mesiacoch dohru: V rukáve mal aj výhovorky, no prišlo obvinenie!

Zábery z kamery vyzerajú desivo. Zobraziť galériu (2)
Zábery z kamery vyzerajú desivo. (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

NITRA - Mnohí si ešte pamätajú, že len pár dní pred koncom februára tohto roka policajti v Nitre zaznamenali a hovorili o hrozivej dopravnej nehode nezodpovedného vodiča (44) ukrajinskej národnosti. Po tom, ako auto vyletelo z cesty a skončilo prevrátené až na parkovisku miestnej predajne luxusný automobilov, pričom poškodené boli aj tie.

VIDEO Hrozivo vyzerajúca nehoda zo začiatku tohto roka:

Nehoda vodiča ukrajinskej národnosti v Nitre sa posunula, vodič čelí obvineniu (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

O aktualizácii v prípade informovala TV JOJ. Už na prvé počutie a pri prezeraní záberov z bezpečnostnej kamery je zjavné, že škody sú veľké.

Vysoká rýchlosť, kotrmelec a zdemolovanie zaparkovaných áut

Vozidlo už podľa záberov vo vysokej rýchlosti vyletelo z cesty, kde skončilo pred predajňou drahších vozidiel. Vodič s autom urobil ešte niekoľko kotrmelcov a pritom zdemoloval aj nové luxusné autá pred predajňou. Vážna nehoda si vyžiadala hospitalizáciu v nemocnici pre neho aj pre jeho manželku. To však nie je všetko, pretože muž nafúkal vyše jedno promile. Polícia ho vtedy však obviniť nemohla.

Vodič totiž hovoril, že on vraj nešoféroval. V prípade preto prebiehalo znalecké dokazovanie. Obvinenie tak prišlo až teraz.

Polícia o prípade informovala ešte 21. februára, kedy sa incident stal.

Hororová jazda Ukrajinca (44)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

Obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

"Vami označená osoba bola uznesením OR PZ v Nitre zo dňa 21.11.2022 obvinená za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedal televízii hovorca krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

Muž sa tak obvinenia "dočkal" až neuveriteľných 9 mesiacov po nehode. Podľa ďalších informácií bol muž zásobený množstvom výhovoriek o tom, ako k incidentu došlo. Technický stav vozidla bol vraj zlý. Až 4 mesiace po nehode mu polícia zadržala vodičský preukaz. Počas tejto nehody bolo vodičom poškodených až 11 áut. Akoby to nestačilo, muž nemal vozidle zaplatenú ani zákonnú poistku, z ktorej by mohli byť škody uhradené. Škody pritom presiahli až 150-tisíc eur.

Viac o téme: NehodaObvinenie NitraUkrajinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu