Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRIESKUM dôveryhodnosti politikov: Prvé miesto prekvapilo! Matovič sa totálne prepadol

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Najdôveryhodnejším členom vlády je minister práce Milan Krajniak (Sme rodina). Dôveruje mu 31 percent a nedôveruje 65 percent ľudí. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý realizovali od 2. do 8. novembra na vzorke 1017 respondentov.

Na druhom mieste v prieskume skončil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina), ktorému vyjadrilo dôveru 30 percent a nedôveru 55 percent opýtaných. Na treťom mieste sa umiestnil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) s dôverou 29 percent a nedôverou 68 percent. Premiér Eduard Heger (OĽANO) skončil v prieskume na štvrtom mieste. Dôveruje mu 26 percent a nedôveruje 73 percent ľudí.

Archívne video: Minister práce Milan Krajniak po dnešnej vláde: Podarilo sa nám nájsť zhodu

Minister práce Milan Krajniak po dnešnej vláde: Podarilo sa nám nájsť zhodu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministrovi zahraničných vecí Rastislavovi Káčerovi vyjadrilo dôveru 24 percent a nedôveru 48 percent opýtaných. Šéf rezortu hospodárstva Karel Hirman má dôveru 24 percent a nedôveru 51 percent ľudí. Ministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi (OĽANO) dôveruje 24 percent a nedôveruje 71 percent opýtaných. Minister školstva Ján Horecký získal dôveru 23 percent ľudí, nedôveruje mu 51 percent opýtaných. 

Ministerke kultúry Natálii Milanovej (OĽANO) dôveruje podľa prieskumu 21 percent opýtaných, nedôveru jej vyjadrilo 65 percent respondentov. Šéf rezortu spravodlivosti Viliam Karas dostal dôveru 20 percent ľudí a nedôveru 51 percent opýtaných. Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO) má dôveru 20 percent a nedôveru 62 percent opýtaných. Ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi (OĽANO) dôveruje 20 percent a nedôveruje 77 percent opýtaných. 

Ďalším v poradí je minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) s dôverou 19 percent a nedôverou 76 percent respondentov. Podpredsedovi vlády pre legislatívu Štefanovi Holému (Sme rodina) dôveruje 16 percent opýtaných a nedôveruje 58 percent respondentov. Na predposlednom mieste sa v prieskume umiestnila vicepriemiérka Veronika Remišová (Za ľudí) s dôverou 16 percent a nedôverou 81 percent. Na chvoste rebríčka dôveryhodnosti skončil minister financií Igor Matovič (OĽANO), ktorému dôveruje 11 percent a nedôveruje 88 percent ľudí. 

Viac o téme: PrieskumVládaMilan KrajniakSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu