Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

DRÁMA v Petržalke: Pred plavárňou havaroval autobus MHD, zranili sa aj deti, päť ľudí viezli do nemocnice

Pred petržalskou plavárňou havaroval autobus MHD Zobraziť galériu (2)
Pred petržalskou plavárňou havaroval autobus MHD (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Linka MHD č. 68, v ktorej sa popoludní okolo 13.00 okrem iných cestujúcich viezli aj deti z okolitých základných škôl, sa pri plavárni v bratislavskej Petržalke dostala do kolízie s osobným autom, ktoré jej nedalo prednosť. Na autobuse, ktorý prudko zabrzdil, sa rozbilo sklo a niektoré deti skončili s reznými ranami. Na miesto dorazilo viacero sanitiek a záchranári deti ošetrovali.

Pred petržalskou plavárňou havaroval autobus MHD (Zdroj: Topky/AZob)

AKTUALIZOVANÉ: Vyslaní záchranári na mieste nehody ošetrili šesť osôb, ktoré utrpeli najmä ľahšie poranenia. Boli medzi nimi dve deti. Ako potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby  Alena Krčová, do nemocníc previezli päť osôb, zdravotný stav šiestej zranenej si prevoz nevyžadoval. Počas transportu boli všetci pri vedomí a v stabilizovanom stave.      

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, dychové skúšky u oboch vodičov boli negatívne. "Okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania," podotkli policajti. "Vodič osobného vozidla vychádzajúci z Prokofievovej na Jiráskovu ulicu pravdepodobne nedal prednosť autobusu linky 68," vysvetlil hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec.s tým, že k zrážke autobusu a auta nedošlo.

Vyzeralo to dramaticky, opísal svedok

Podľa očitého svedka jedno dieťa odnášali na nosidách aj do sanitky. kde pokračovali v ošetrovaní.  Ostatné ošetrovali na mieste. Deti sú vystrašené a viaceré plačú. Schádzajú sa rodičia, ktorým zavolali. Dorazili aj policajti.

DRÁMA v Petržalke: Pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív)

Ako opísal svedok nehody, vodič osobného auta značky Mitsubishi ASX nedal autobusu MHD prednosť. V autobuse bolo v tom čase veľa ľudí, viacerí aj stáli. Zrazu začal prudko brzdiť, rozbili sa sklá a vznikla panika. "Niektorí začali nadávať, iní kričať, deti sa rozplakali," povedal. "Jednému dievčaťu krvácalo zápästie, iné odnášali do sanitky," dodal. "Neplakali len deti, ale aj dospelí. Napríklad jedna staršia pani, ktorá si z vlasov vyberala sklo," opísal dramatické chvíle. Záchranári prišli veľmi rýchlo, na mieste boli do dvoch minút a začali cestujúcich ošetrovať. 

Policajti dorazili hneď po sanitkách, usmerňovali dopravu a upokojovali situáciu. Na mieste hľadajú svedkov nehody. U obidvoch vodičov zisťovali prítomnosť alkoholu. Dispečeri z Dopravného podniku Bratislava si zapisovali údaje účastníkov nehody a dávali pokyny, čo majú cestujúi robiť, ak by sa im zmenil zdravotný stav. 

 

Viac o téme: NehodaHaváriaAutobusMHDPetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu