Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ministerstvo školstva rieši zníženie spotreby energií viacerými opatreniami

Minister školstva Ján Horecký
Minister školstva Ján Horecký (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR plánuje ušetriť aspoň 15 percent spotreby energií. Vychádza pritom zo strategického materiálu schváleného vládou SR. V tejto súvislosti pripravilo viacero opatrení, potvrdil to odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.

"Aktuálne sa spotreba v referenčnom období prepočítava vzhľadom na špecifické medziročné obdobie, ktoré má byť vykazované a sledované medzi dvomi rokmi v stanovených mesiacoch v zmysle vládou schváleného materiálu," uviedol rezort školstva. Ministerstvo školstva pripravilo sériu opatrení na zníženie spotreby energií. Realizuje napríklad výmenu interiérového a exteriérového LED osvetlenia vo všetkých spravovaných budovách, inštalujú sa inteligentné elektroventily riadené centrálne a nové termohlavice.

Ministerstvo vykonáva energetický audit

"Izolujú sa tepelné rozvody a tiež sa postupne vymieňajú staré energetický náročné spotrebiče za nové nízkoenergetické," spresnili z rezortu školstva. Rezort znížil teplotu vykurovania o dva stupne v kancelárskych priestoroch a v ostatných priestoroch o päť stupňov. "Aktuálne ministerstvo vykonáva energetický audit, z ktorého vyplynú aj dlhodobé opatrenia na zníženie energetickej náročnosti spravovaných budov," uzavreli z ministerstva.

Viac o téme: OpatreniaMinisterstvo školstvaZníženieCeny energiíSpotreba energií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu