Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Brannobezpečnostný výbor plánuje v pondelok prieskum na útvare pre cudzincov

Štefan Hamran a Roman Mikulec
Štefan Hamran a Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Členovia Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť majú na pondelok (24. 10.) naplánovaný poslanecký prieskum na Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove. Vyplýva to z informácií zverejnených na stránke NR SR.

Poslanci si odhlasovali prieskum na septembrovom zasadnutí výboru k situácii na hraniciach, ktorý zvolali v reakcii na zavedenie hraničných kontrol Českom a Rakúskom voči Slovensku v súvislosti s nárastom nelegálnej migrácie. Témou prieskumu má byť podľa schváleného uznesenia preverenie situácie na hraniciach.

Archívne video: Slovensko posiela na maďarsko-srbské hranice 40 policajtov

Slovensko posiela na maďarsko-srbské hranice 40 policajtov (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Slovensko poslalo na hranicu 40 policajtov

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) opakovane tvrdí, že riešením nelegálnej migrácie je ochrana vonkajšej schengenskej hranice, nie kontroly na vnútorných hraniciach. Slovensko tento týždeň preto poslalo na maďarsko-srbskú hranicu 40 policajtov. Ďalších 20 až 30 príslušníkov Policajného zboru by mali pripraviť na pôsobenie v rámci Frontexu.

Na minulotýždňovom rokovaní Rady EÚ pre vnútorné záležitosti v Luxemburgu Slovensko podľa Mikulca podporilo návrh Francúzska na reformu Kódexu schengenských hraníc a súhlasí s aktívnejšou návratovou politikou EÚ. S českým ministrom vnútra Vítom Rakušanom sa dohodol na snahe modernizovať readmisnú dohodu a uzavretí novej zmluvy o policajnej spolupráci.

Viac o téme: PoslanciRoman MikulecBrannobezbečnostný výbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu