Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pellegrini sa po incidente na Zámockej zamyslel nad dianím v parlamente: Aj v pléne to má od kultúry ďaleko!

Pellegrini sa zamyslel nad tým, ako sa poslanci v parlamente niekedy nekultúrne zhovárajú, aj na tému LGBTI. Zobraziť galériu (3)
Pellegrini sa zamyslel nad tým, ako sa poslanci v parlamente niekedy nekultúrne zhovárajú, aj na tému LGBTI. (Zdroj: Topky - Vlado Anjel, TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Po obrovskej tragédii na Zámockej ulici v Bratislave, kde prišli o život dvaja homosexuálne orientovaní ľudia, sa celá spoločnosť zamýšľa nad tým, ako sa ku komunite LGBTI doteraz správali a výnimkou nie je ani parlament. Politici medzi sebou často vedú vysoko nekultúrne debaty, a priznáva to aj sám bývalý premiér a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

archívne video

Majiteľ Teplárne Roman Samotný k stredajšej streľbe na Zámockej (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pellegrini bol spolu s vicepremiérkou Veronikou Remišovou hosťom v televíznej relácii Na hrane na TV JOJ

Je čas sa zamyslieť a dať stopku takému správaniu, priznala Remišová

Obaja hostia v štúdiu na úvod vyjadrili ľútosť nad strašnou stratou životov dvoch mladých ľudí, ktorí zomreli po streľbe pri podniku Tepláreň. Remišová celý incident hodnotí ako neospravedlniteľný zločino nenávisti, ktorý Slovensko doteraz nemalo šancu nezažiť. "Je to pre nás, čas kedy by sme sa mali všetci zamyslieť a dať stopku nenávistným prejavom," uviedla Remišová. Hlavné mesto bolo pritom podľa nej v tejto oblasti vždy stánkom slobody.

Peter Pellegirni a Veronika Remišová
Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegirni a Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Ramon Leško)

Nečakal som, že sa v našej krajine dožijeme tohto

"Nikdy som si nemyslel, že sa tohto u nás v Slovenskej republike dožijeme," vyjadril smútok nad celou tragédiou aj expremiér Peter Pellegrini. Ak to s nami vraj nezatrasie, tak sme podľa Pellegriniho ako spoločnosť stratení. Ten navyše priznal, že v parlamente sú zoskupenia, ktoré majú od tolerancie podstatne ďalej, ako iní ľudia. "Ide o rôzne skupiny ľudí. Čo nabudúce? Zbijú dieťa s downovým syndrómom, lebo je iné, alebo zdravotnú sestru, lebo je Aziatka?" povedal v priamom prenose bývalý predseda vlády.

V parlamente to má od kultúrnosti ďaleko, Remišová spomenula aj okresného predsedu Hlasu

Pellegrini má navyše strach o to, že odozva spoločnosti nebude dostatočná, čo by mohlo povzbudiť "ďalších bláznov, ktorí pôjdu strieľať". Priznal tiež, že aj v parlamente dochádza často k "diskusiám", ktoré nemajú v sebe ani za mak kultúrnosti.

Tu mu Remišová pripomenula, že sama v parlamente zažíva nenávistné prejavy od okresného predsedu Pellegriniho Hlasu. Ten v reakcii prisľúbil, že túto zaležitost prešetr. "Ak to presahuje nejakú mieru základnej slušnosti, tak urobím nápravu," prisľúbil.

Ten si však ešte neodpustil na túto tému spomenúť aj nezaradeného poslanca z radu tarabovcov, ktorého cítát spred desiatich rokov z parlamentu zarezonoval mediálnym a spoločenským priestorom. "Pravdepodobne vám rozpočet prejde aj vďaka človeku, ktorý odporúčal všetkým LGBTI ľuďom vešať na krk kameň a hádzať ich do vody," neodpustil si Pellegrini.

Pellegrini sa po incidente
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: VraždaKomunitaTepláreňPeter PellegriniLGBTIZámocká ulicaParlamentSprávanie sa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu