Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ministerstvo obrany SR využije nevyčerpaných 41,5 milióna eur na pásovú techniku

Jaroslav Naď
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR plánuje využiť vyčlenené financie z rokov 2019 až 2021 vo výške viac ako 41,5 milióna eur na nákup pásovej techniky. Návrh so zmenou účelu použitia kapitálových výdavkov v stredu schválila vláda.

"Cieľom zmeny účelu je zabezpečenie časti finančných prostriedkov na vytvorenie základného balíka kapitálových výdavkov na umožnenie uzavretia zmluvy s víťazom tendra na obstaranie pásových bojových obrnených vozidiel a pásových obrnených vozidiel (PBOV a POV)," zdôvodnil rezort. Ako pripomenul, do 30. decembra má minister obrany uzatvoriť zmluvné dokumenty s vládou Švédskeho kráľovstva. Po uzatvorení zmluvy je potrebné zaplatiť 15 percent z dohodnutej sumy, pôjde asi o 248 miliónov eur.

Rezort obrany získal z fondov USA vyše 200 miliónov: Peniaze sú darom, hovorí Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vyčlenené financie podľa rezortu nebude možné využiť v roku 2022 vzhľadom na stav jednotlivých projektov. Napríklad projekt bezpilotných prostriedkov, na ktorý rezort dostal 10,2 milióna eur, je v iniciačnej fáze. V prípade nákupu viacúčelových vrtuľníkov zostalo z pridelených prostriedkov 7,2 milióna eur z dôvodu nedodania materiálu a kapitálové výdavky doplánovali na nasledujúce roky.

Viac o téme: MO SRPásová technika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu