Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia na východe Slovenska: V obci Kecerovce zomrelo len 8-mesačné dieťa!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR / František Iván)

KECEROVCE – Tragédia na východe Slovenska. V obci Kecerovce pri Košiciach zomrelo v jednom z domov iba 8-mesačné dieťa. Aj keď išiel o zásah, v ktorom išlo o sekundy, hasičom a záchranárom komplikovali príjazd naťahané káble. Vo veci už koná aj polícia.

K nešťastiu došlo ešte v utorok večer. Iba 8-mesačné dievčatko zomrelo v obci Kecerovce, ktorá je známa vysokou populáciou Rómov. Keď príbuzní zistili, že s dieťatkom nie je dobre, rozhodli sa zavolať pomoc. Privolaní hasiči ale mali problém dostať sa na miesto, zásah im totiž komplikovali naťahané káble. Informoval o tom portál Korzár.

„Niekoľko sto metrov pred miestom zásahu sme museli káble nadvihovať tyčou, ktorá bola odizolovaná, aby sme sa vedeli presunúť. Káble elektrického vedenia boli na naše auto príliš nízko,“ uviedli hasiči. Aj keď sa záchranári pomerne rýchlo k dieťaťu dostali a poskytli mu prvú pomoc, bábätko nejavilo známky života. K resuscitácii, ktorá trvala desiatky minút, sa následne pridali aj hasiči, no neúspešne. Privolaný lekár následne skonštatoval smrť.

Tragédia na východe Slovenska:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Prípadom sa už intenzívne zaoberá aj polícia, ktorá nariadila vykonať súdnu pitvu na zistenie príčiny smrti. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. „Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Podľa predbežných výsledkov z pitvy išlo o úmrtie z chorobných príčin,“ uzavrela hovorkyňa košickej polície Jana Mesárová.

 

Viac o téme: ZáchranáriKecerovceTragédia v KecerovciachTragédia na východe SlovenskaPríjazd záchranárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu