Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutná správa: Vo veku 62 rokov zomrel prednosta košickej tkanivovej banky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Vo veku 62 rokov zomrel v utorok (4. 10.) prednosta Združenej tkanivovej banky Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) a Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice Ján Rosocha. O úmrtí informovala hovorkyňa LF UPJŠ Jaroslava Oravcová.

Rosocha bol na Slovensku priekopníkom vzniku a rozvoja bunkového a tkanivového bankovníctva. "Dve desiatky rokov pôsobil v oblasti vývoja kostných a očných tkanivových a bunkových transplantátov, pričom dosiahol excelentné výsledky v oblasti výskumu bunkovej liečby. Vybudoval Združenú tkanivovú banku UPJŠ LF a UNLP Košice ako špičkové klinické a vedecko-výskumné pracovisko pre prípravu tkanivových a bunkových transplantátov," uviedla Oravcová. V poslednom období sa Rosocha so svojimi kolegami venoval laboratórnej diagnostike nového koronavírusu.

 

🖤NAVŽDY NÁS OPUSTIL MVDr. Ján Rosocha, CSc. S hlbokou ľútosťou Vám oznamujeme, že naša fakulta v týchto dňoch navždy...

Posted by Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Lekárska fakulta on Wednesday, October 5, 2022

Na lekárskej fakulte Rosocha pôsobil aj ako prodekan pre granty a štrukturálne fondy, predseda fakultného akademického senátu a člen vedeckej rady. Posledná rozlúčka so zosnulým bude v sobotu (8. 10.) o 9.50 h v obradnej sieni na Rastislavovej 83 v Košiciach. 

Viac o téme: úmrtieJán Rosocha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu