Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

NAKA obvinila bývalého šéfa NBÚ: Machinácie pri verejnom obstarávaní! Štátu vznikla škoda vyše 8 miliónov eur

Aurel Ugor (vpravo)
Aurel Ugor (vpravo) (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra obvinila bývalého šéfa Národného bezpečnostného úradu Aurela Ugora. V rámci akcie Iskra ho viní z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a machinácie pri verejnom obstarávaní a verenej dražbe. Skutkov sa mal dopustiť počas pôsobenia na ministerstve hospodárstva.

Úrad špeciálnej prokuratúry informoval, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vydal dňa 12. 9. 2022 uznesenie o vznesení obvinenia voči osobe Ing. Aurela Ugora, a to pre obzvlášť závažný zločin porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku  v súbehu so zločinom machinácie pri verejnom obstarávaní a verenej dražbe podľa.

"Obvinený sa mal skutkov dopustiť ako vedúci pracovník Ministerstva hospodárstva SR. Skutok sa týka zmluvných vzťahov Ministerstva hospodárstva SR a obchodných spoločností z obdobia rokov 2013 až 2017, ktoré mali byť uzavreté v rozpore s osobitnými zákonmi, v dôsledku čoho mala štátu vzniknúť škoda prevyšujúca 8,5 mil. eur," informovala hovorkyňa Jana Tökölyová.

archívne video

Expremiér Robert Fico vypovedal na NAKA v Trnave (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

"Obvinený je stíhaný na slobode, vyšetrovanie aktívne pokračuje pod dozorom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR, pričom nateraz nie je možné poskytnúť ďalšie informácie, aby nedošlo k ohrozeniu účelu trestného konania," dodala Tökölyová.

Viac o téme: Verejné obstarávanieNAKAIskraAurel Ugor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu