Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mikulec má v utorok opäť čeliť opozičnému pokusu o odvolanie

Roman Mikulec
Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) by mal v utorok (13. 9.) o 13.00 h čeliť ďalšiemu opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie. Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR zvolal predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) na návrh opozície. Po jej skončení by malo nasledovať riadne rokovanie parlamentu.

Odvolávanie Mikulca v parlamente inicioval opozičný Smer-SD. Predseda strany Robert Fico už koncom augusta hovoril o podozreniach z rodinkárstva a údajného zasahovania ministra do vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Hovorí o politicky motivovaných vyšetrovaniach voči nemu a ďalším osobám.

Archívne VIDEO Roman Mikulec po neúspešnom pokuse odvolať ho z funkcie

Roman Mikulec po neúspešnom pokuse odvolať ho z funkcie (Zdroj: Topky - Vlado Anjel )

Na nasledujúcej riadnej schôdzi by sa mali poslanci zaoberať viacerými návrhmi, program má takmer 140 bodov. Očakávajú sa tiež zmeny v zložení parlamentu po návrate ministrov SaS, ktorí podali demisiu. Vláda Eduarda Hegera (OĽANO) bude fungovať ako menšinová, teda bez väčšinovej podpory v parlamente. To, či bude NR SR funkčná a či budú vláde prechádzať zákony, sa uvidí práve na aktuálne zvolaných schôdzach.

Viac o téme: OpozíciaOdvolávanieMinister vnútraRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu