Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Prokurátor podal obžalobu na prominentného advokáta Mareka Paru

Advokát Marek Para
Advokát Marek Para (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na advokáta Mareka Paru.

Podanie obžaloby potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Upozornil na to portál aktuality.sk. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dňa 9. septembra 2022 podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu v trestnej veci vedenej proti Mgr. M. P., ktorý je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Obžaloba pripadla zákonnému sudcovi ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," povedala Kudjáková.

Národná kriminálna agentúra zadržala advokáta Mareka Paru 20. apríla, následne bol takmer dva mesiace väzobne stíhaný. Podľa obvinenia vyplýva, že obvinený Para vedome napomáhal členom zločineckej skupiny. "Skupina bola formovaná minimálne od roku 2012 a zosnoval ju Ing. Norbert Bödör za súčinnosti Tibora Gašpara a ďalších, kde cieľom tejto skupiny bolo páchať najmä trestné činy korupcie, zneužívania právomoci verejného činiteľa, ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti, neoprávneného nakladania s osobnými údajmi, za účelom priameho aj nepriameho získania finančných a iných výhod pre jej členov," píše sa v uznesení. Vyšetrovateľ ho viní z toho, že na pokyn obvineného nitrianskeho oligarchu Norberta Bödöra sa mal pokúsiť zdiskreditovať prokurátora Vasiľa Špirku.

archívne video

Obvinený advokát Marek Para putuje do väzby (Zdroj: Topky - Maarty)

Viac o téme: AdvokátObžalobaZločinecká skupinaMarek ParaKaifáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu