Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fico vypovedal na NAKA v Trnave: Obvineniam stále nerozumie! Je to pomsta, tvrdí expremiér

Expremiér Robert Fico vypovedal na NAKA v Trnave
Expremiér Robert Fico vypovedal na NAKA v Trnave (Zdroj: FB/Robert Fico)

TRNAVA - Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico vypovedal v stredu na polícii v Trnave. Svoje obvinenie v kauze Súmrak naďalej považuje za vymyslené, celý prípad označil za politický proces smerujúci k likvidácii opozície. Tvrdí, že mu vyšetrovatelia nevysvetlili podstatu obvinenia.

Fica mali podľa jeho slov vypočúvať v súvislosti so založením zločineckej skupiny, ako aj zneužitím právomoci verejného činiteľa. Vyhlásil, že od vyšetrovateľov nedostal vysvetlenie, ako mal založiť zločineckú skupinu, s akým cieľom a o aké zločiny malo ísť. Pýtal sa tiež, akú právomoc porušil a voči komu.

"Ak nám na tieto otázky odpovedia, sme pripravení vo výsluchu pokračovať," dodal Fico vo vyjadrení pre novinárov, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. Šéf Smeru-SD tvrdí, že má právo na to, aby mu vysvetlili podstatu obvinenia. "Ja neviem, proti čomu sa mám brániť. Je tam napísané, že niekedy v roku 2012 bola vraj založená zločinecká skupina, vraj boli nejaké stretnutia, ktoré neboli, vraj som zneužíval právomoc verejného činiteľa. Ale akú, veď ja som nevedel dávať príkazy nikomu," argumentoval Fico s tým, že predseda vlády iba riadi, môže dávať prezidentovi návrhy na odvolanie či vymenovanie člena vlády a nemá prikazovaciu právomoc.

Expremiér Robert Fico vypovedal na NAKA v Trnave (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

"Celý tento spor spočíva v tom, že sme na tlačovej konferencii povedali s Robom Kaliňákom pravdu o Matovičových a Kiskových zločinoch a za to prišla pomsta a potrebujú sa nás zbaviť," povedal. "Niekto spísal zlátaninu a pár slušných ľudí to musí obhajovať," dodal k tomu, že policajti boli na stredajšom výsluchu slušní.

Vyšetrovateľ NAKA v apríli v rámci kauzy Súmrak obvinil expremiéra Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. a policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Viac o téme: VýpoveďObvinenie Robert FicoNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu