Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rajecký získal za spoluprácu s políciou benefit: Zastavenie stíhania! Svedčil aj v prípade expremiéra

(Zdroj: TASR / KR PZ v Bratislave)

BRATISLAVA - Muž z tzv. mafiánskych zoznamov je stíhaný za viaceré trestné činy. Najnovšie mu však jedno trestné stíhanie zastavili. Je to zákonný benefit za spoluprácu s políciou v niekoľkých kauzách.

Tomáš Rajecký, ktorý je známy z tzv. mafiánskych zoznamov, aj z fotografie zo súčasným predsedom parlamentu Borisom Kollárom, bol spájaný aj s mafiánskym gangom piťovcov. Dlhšie bol na úteku, napokon ho zadržali v Španielsku a slovenská polícia si poňho prišla vládnym špeciálom. V súčasnosti je vo väzbe. 

Aktuálne mu prokuratúra podmienečne zastavila stíhanie v korupčom prípade. Informuje o tom portál aktuality.sk. Rajecký je však aj naďalej obvinený z vyzradenia daňového tajomstva. Tento prípad súvisí s akciou Súmrak, kde je obvinený aj opozičný poslanec Robert Fico, Robert Kaliňák, ale napríklad aj bývalý prezident policajného zboru Tibor Gašpar. Rajecký mal pomôcť s únikom informácií z daňovej kauzy bývalého prezidenta Andreja Kisku do médií. 

archívne video

Robert Fico skritizoval vyšetrovateľa v kauze Súmrak: Obvinenia stále odmieta (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Najskôr popieral, potom sa priznal

Tomáš Rajecký najskôr skutky, z ktorých je obvinený, popieral. Neskôr začal spolupracovať s políciou a opísal, ako fungoval nelegálny bznis s tabakom a kto všetko dával a prijímal úplatky. Rajecký mal inkasovať a aj ďalej posúvať úplatky za to, že daňoví kriminalisti si nebudú nelegálne vyrobené cigarety všímať a v prípade plánovanej akcie dajú majiteľom vopred echo, aby stihli upratať dôkazy. Práve v tejto kauze mu špeciálna prokuratúra zastavila trestné stíhanie. Dôvodom je fakt, že svojimi výpoveďami významne prispel k objasneniu trestnej činnosti.

Prispieť k zastaveniu stíhania malo aj to, že svojím svedectvom pomohol aj v kauze Súmrak, keďže aj vďaka Rajeckého výpovedi, polícia na jar obvinila Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Tibora Gašpara a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.

 

Viac o téme: Obvinenie Robert FicoRobert KaliňákNAKATomáš Rajecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu