Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ak vláda nenastaví riadny model pomoci ľuďom, riešením budú predčasné voľby, tvrdí Milan Majerský

Milan Majerský
Milan Majerský (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

BRATISLAVA – Ak vláda nebude schopná nastaviť riadny model fungovania pomoci ľuďom, mimoparlamentné KDH bude považovať za riešenie predčasné parlamentné voľby. Vyplýva to z vyhlásenia, ktoré prijalo predsedníctvo hnutia na štvrtkovom mimoriadnom rokovaní.

Predseda KDH Milan Majerský uviedol, že hnutie vždy rešpektovalo výsledky volieb. "Preto sme doposiaľ konštruktívnou kritikou prispievali k návrhom pre lepšie riadenie krajiny. Dnes sa však ukazuje, že vládna koalícia je nielen rozhádaná a nevie spoločne vládnuť, ale navyše hrozí scenár menšinového vládnutia, pri ktorom možno čakať ešte väčšie problémy než doteraz," zdôraznil.

O post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa bude uchádzať krajský šéf KDH Peter Máťoš

O post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa bude uchádzať krajský šéf KDH Peter Máťoš (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Ako ďalej uviedol, vláda sa musí prestať zaoberať sama sebou. "Slovensko pred ťažkou zimou čelí veľkým výzvam a ľudia potrebujú účinnú pomoc. Nie sú ňou ani nekončiace nezmyselné spory vlády, ani bezbrehý populizmus tých, ktorí cítia šancu získať moc," podotkol.

Viac o téme: PomocModelPredčasné voľbyMilan MajerskýĽuďia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu