Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Voľby 2022: O post primátora Žiliny sa bude uchádzať aj Patrik Groma

Patrik Groma
Patrik Groma (Zdroj: SITA/Milo Fabian)

ŽILINA – O post primátora Žiliny sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať aj poslanec mestského zastupiteľstva Patrik Groma. Kandidovať bude ako nestraník s podporou koalície strán KDH a Hlas-SD. Informoval o tom v utorok v tlačovej správe.

Žilina sa stala podľa neho za posledné štyri roky mestom premárnených príležitostí. "Súčasné vedenie žilo len z projektov predchodcov, zásadné problémy mesta – parkovanie, doprava, znečistenie mesta, letná a zimná údržba, hádky v zastupiteľstve – nevyriešilo," uviedol Groma.

Program predstaví až po zapísaní do zoznamu zaregistrovaných kandidátov. "Prioritou v prípade úspechu bude rozloženie politickej moci naprieč politickým spektrom v MsZ, nechcem si uzurpovať moc ako doterajší primátori," podotkol.

Kandidatúru na primátora Žiliny v jesenných komunálnych voľbách doposiaľ ohlásili súčasný primátor Peter Fiabáne (nezávislý), poslanec mestského zastupiteľstva Peter Cibulka (nezávislý), Ján Rzeszoto (nezávislý), poslanec Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja a bývalý viceprimátor Žiliny Štefan Zelník (Život-NS) a Pavol Slota (Domov-národná strana).

Viac o téme: KandidatúraŽilinaPost primátoraPatrik Groma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu