Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skrachovala ďalšia cestovka! Klientom oznámila, aby nechodili na letisko: Problémy mala už v minulosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Imgaes)

BRATISLAVA/PRAHA - Dva roky obmedzeného cestovania z dôvodu pandémie ochorenia Covid-19 si vyberajú svoju daň. Krach spoločnosti oznámila ďalšia cestovná kancelária, ktorá pôsobi na Slovensku aj v Českej republike. Problémy však mala už aj v minulosti.

Cestovná kancelária Sunflower oznámila svojim klientom, že sú nútení oznámiť ukončenie činnosti cestovnej kancelárie a zároveň informovať o skutočnosti, že v súčasnej dobe pripravujú návrh na vyhlásenie úpadku spoločnosti.

Cestovná kancelária tvrdí, že k dôvodom jej krachu výraznou mierou prispela aj pandémia ochorenia Covid-19, počas ktorej ľudia necestovali alebo cestovali len málo. "K tejto skutočnosti významne prispeli straty počas 2-ročného obmedzenia a zákazov cestovania z dôvodu pandémie COVID-19 a ani predaj v tomto roku nepomohol zlepšiť celkovú finančnú situáciu. Ďakujeme všetkým, ktorí s nami cestovali, najmä tým, ktorí s nami cestovali opakovane niekoľko rokov. O ďalších krokoch v súvislosti s následným uplatňovaním škodovej udalosti Vás budeme informovať ihneď po obdržaní informácii o postupe z poisťovne na webových stránkach. Prosíme od tejto chvíle neuhrádzajte žiadne platby, ani doplatky za ešte nezrealizované zájazdy. Tak isto prosíme všetkých klientov, ktorí majú zaslané pokyny s odletom v najbližších dňoch, aby necestovali na letisko, nebudú odbavení. Všetky uhradené platby budú rovnako predmetom škodovej udalosti," napísali, čim určite klientov nepoteší. 

Cestovná kancelária Sunflower
Zobraziť galériu (2)
Cestovná kancelária Sunflower  (Zdroj: Sunflower)

Problémy mala aj v minulosti

Zdá sa však, že cestovná kancelária mala problémy už predtým, ako sa na Slovnesku vôbec objavili prvé prípady koronavírusu. Už začiatkom januára informovala RTVS o tom, že Sunflower sa dostala na egyptskú čiernu listinu, pretože si neplnila záväzky. Hotelom v Egypte nevyplácala peniaze za svojich klientov. Cestovná kancelária vtedy všetky obvinenia odmietala. 

archívne video

KORONAVÍRUS Štát pomôže s nájmami, Matovič a Sulík predstavili aj pomoc cestovkám (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ozvali sa však ďalší ľudia, ktorí už vtedy so spomínanou cestovkou mali problémy a negatívne skúsenosti. 

Viac o téme: TuristiCestovná kanceláriaPandémiaKrachKlientiEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu