Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vladimír (†24) zomrel po zásahu prúdom: Obvinili starostu obce Vinné! Marenie spravodlivosti aj usmrtenie

elektrický rozvádzač
elektrický rozvádzač (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

VINNÉ - Starosta obce Vinné v Michalovskom okrese Mariána Makeľa čelí obvineniu zo zločinu marenia spravodlivosti spáchaného formou spolupáchateľstva a zároveň z prečinu usmrtenia. Spolu s ním sú v prípade smrti 24-ročného muža obvinené ďalšie dve osoby.

Len 24-ročný Vladimír sa vlani v lete vybral na Zemplínsku Šíravu so svojimi kamarátkmi na stanovačku. Potom, ako vyšiel z vody, vzdal do ruky svoj mobilný telefón, ktorý mal zapojený do verejného rozvádzača. Zasiahol ho elektrický prúd a aj napriek rýchlemu zásahu a pomoci, sa ho zachrániť nepodarilo. 

Polícia po roku vyšetrovania teraz obvinila starostu obce Vinné Mariána Makeľa a spolu s ním exstarostu obce Jozefa K. a elektrotechnika Mirka G. "Obvinené osoby predložili orgánu činnému v trestnom konaní falošné listinné podklady, aby sa vyvinili zo svojho obvinenia. Obec pri prevádzke elektrotechnického zariadenia porušila viaceré povinnosti vyplývajúce zo zákona a prevádzkovala ho v rozpore so zákonom, následkom čoho došlo k usmrteniu 25-ročného muža," uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Muži čelia obvineniu z marenia spravodlivosti spáchaného formou spolupáchateľstva. Makeľ a exstarosta sú obvinení aj z prečinu usmrtenia.

archívne video

Vo Vysokých Tatrách sa smrteľne zranil 58-ročný horolezec (Zdroj: HZS)

"Dvom mužom (starostovi a exstarostovi, pozn. red.) hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov, tretiemu mužovi trest odňatia slobody na jeden až šesť rokov," uzavrela policajná hovorkyňa. Podľa slov právneho zástupcu Makeľa Martina Puchallu starosta odmieta akúkoľvek trestnú zodpovednosť v tejto veci, voči obvineniu podal sťažnosť. "Po nahliadnutí do vyšetrovacieho spisu bude sťažnosť náležite odôvodnená," doplnil Puchalla. 

Viac o téme: SmrťStarostaObvinenie Vinné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu