Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Medzi tínedžermi letí nová nebezpečná zábavka: Riskujú životy, šokovaní sú z toho aj policajti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SLOVENSKO – Medzi mládežou sa rozšíril nový ilegálny „šport“. Naskakujú na idúce vlaky a riskujú pri tom život. Z ich konania má zimomriavky aj polícia.

Ako informovala TV Markíza, na sociálnych sieťach sa šíri množstvo videí od mládeže vo veku 12 až 13 rokov, ale aj od starších vykonávajúcich trainsurfing. Ide o naskakovanie na idúci vlak a jazdenie na vonkajšej strane vlaku alebo metra.

TV Markíza získala aj rozhovor s jedným z mladíkov z videa, ktorý sa inšpiroval zahraničným youtuberom. Riziko smrti alebo trvalých následkov a hroziaceho invalidného vozíka si plne uvedomuje, ale čo je nebezpečné je vraj aj zábavné.

Pritom vlaky jazdia rýchlosťou viac ako 100 kilometrov za hodinu a okrem pokuty 1000 eur im hrozí vážne ohrozenie života. Trakčné napätie je viac ako 25000 voltov a na vzdialenosť menej ako jeden a pol metra  hrozí zásah elektrickým prúdom a smrť. Jedna chyba, jedno pošmyknutie ich môže stáť prinajlepšom stratu končatiny.

Polícia bola z videí šokovaná a plánuje posilniť hliadky na železničných staniciach a v priľahlých objektoch, aby zabránila tragédiám.

Trainsurfing k nám prišiel zo zahraničia, mnohé prípady zachytili vo Veľkej Británii, Nemecku, Rusku a žiaľ tragicky skončili pokusy v Českej republike, v Pražskom metre.

Viac o téme: VýzvySociálne sieteTrainsurfing
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu