Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Teplota až 36 stupňov Celzia a silné búrky: Meteorológovia vydali výstrahu pre juhovýchod Slovenska

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Kým na západnom a severozápadnom Slovensku budú počas soboty pokračovať výdatné zrážky, v južnej časti stredného a východného Slovenska sa očakávajú horúčavy. Pre oblasť Dolného Zemplína vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšenú výstrahu 2. stupňa pred vysokou teplotou, ktorá v tomto regióne môže popoludní dosiahnuť 35 až 36 stupňov Celzia.

Meteorologická výstraha pred vysokými teplotami 1. stupňa platí v čase medzi 13.00 a 18.00 h aj pre oblasti Gemera, Košíc i Horného Zemplína, teploty môžu vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia.Na západe a severozápade očakáva SHMÚ pokračovanie zrážok, daždivé počasie podľa predpovede vydrží až do pondelkového (22.8.) podvečera.

Meteorologické výstrahy na 20.8.2022
Zobraziť galériu (3)
Meteorologické výstrahy na 20.8.2022  (Zdroj: shmu.sk)

Pozor aj na búrky

Okrem horúčav na juhovýchode možno v priebehu soboty očakávať na Slovensku i búrky. Výstrahu pred nimi vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) do 20.00 h pre väčšinu územia SR, okrem juhozápadu a východu krajiny. "Búrky môžu sprevádzať krúpy i prudké lejaky s úhrnom 20 až 30 milimetrov zrážok v priebehu 30 minút, takisto nárazový vietor s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu," dodávajú meteorológovia. Varujú, že búrky môžu spôsobiť škody, rovnako sa môžu vyskytnúť lokálne povodňové javy.

Teplota až 36 stupňov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pre oblasť juhovýchodu SR vydal SHMÚ výstrahu pred vysokými teplotami, v oblasti Zemplína môžu dosiahnuť popoludňajšie maximá až 36 stupňov Celzia. Na západe a severozápade krajiny sa očakáva pokračovanie intenzívnej zrážkovej činnosti počas celého víkendu.

Viac o téme: PočasieHorúčavyVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu