Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

AKTUÁLNE Šikana v Miloslavove, ktorá otriasla Slovenskom: Kompetentní mlčali, teraz prišiel významný posun!

Dobitá Andrea z Miloslavova Zobraziť galériu (2)
Dobitá Andrea z Miloslavova (Zdroj: Instagram)

MILOSLAVOV - V prípade zbitej 11-ročnej Andrey z Miloslavova bolo dlho ticho. Polícia neodpovedala ani na naše otázky, no zdá sa, že teraz nastal významný posun. Vyšetrovanie je ukončené.

Prípad, ktorý otriasol celým Slovenskom a spustil diskusiu o šikane medzi mladými ľuďmi, sa odohral v Miloslavove. Partia školákov tam dobila len 11-ročnú Andreu. Vyjadrovali sa k tomu politici aj prezidentka, dokonca sa pred domom hlavnej aktérky Ely, dcére príslušníčky policajného zboru, konali protesty. 

Bývalé družstvo v Miloslavove
Zobraziť galériu (2)
Bývalé družstvo v Miloslavove  (Zdroj: Topky.sk)

Okolo kauzy bolo dlho ticho, polícia nereagovala ani na naše otázky, ktoré sme jej zaslali. Televízia Markíza teraz informovala, že v prípade nastal posun a vyšetrovanie je ukončené. Potvrdil to aj hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave. Aktuálne študujú spis. 

Obeť má vážne následky

Útočníci si svoje vyčíňanie nahrávali na video, ktoré potom zavesili na sociálne siete. To odhalilo aj ich konanie. A napriek tomu, že ich bolo viac, polícia obvinila len 16-ročnú Elu. Ostatní totiž neboli trestnoprávne zodpovední. Dvaja chlapci skončili na pár mesiacov v diagnostickom centre. 

Vyjadrenie Krajskej prokuratúry v Bratislave k obvineniu Ely (16) v prípade šikany v Miloslavove (Zdroj: Facebook/ Prokuratúra Slovenskej republiky)

Hlavnej aktérke Ele teraz hrozí trest dva až päť rokov. Znalec totiž nedávno obeti diagnostikoval vážne následky. "Zo  znaleckého dokazovania znalcom z odboru zdravotníctva, odvetvia psychiatria, vyplynulo, že u maloletej poškodenej A.N. sa vplyvom skutku rozvinula porucha prispôsobenia (adaptačná porucha), ktorá je závažným duševným ochorením, ktoré vzniklo v príčinnej súvislosti s traumatizujúcou udalosťou a je potrebné ju posúdiť ako ťažkú ujma na zdraví,“ uviedol pre televíziu Juraj Chylo z Krajskej prokuratúry Bratislava. 

Prípad, ktorý šokoval Slovensko

Začiatkom januára mala partia neplnoletých detí v opustenej budove v Miloslavove opiť, vyzliecť a dobiť len 11-ročné dievča, ktoré bolo ich kamarátkou. Údajne tak mali spraviť preto, že na jednu zo starších dievčat rozlialo kofolu. Prípad je o to horší, že deti si mali všetko nahrávať na mobil a neskôr medzi sebou posielať.

Prípad riešili seneckí policajti ako lúpež, neskôr sa dostal na krajské riaditeľstvo do Bratislavy. Polícia potom prostredníctvom hovorcu Michala Szeiffa oznámila, že vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti ďalšie trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe v jednočinnom súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.

AKTUÁLNE Šikana v Miloslavove,
Zobraziť galériu (2)

Okamžite po prevalení sa bitky maloletej Andrey sa na sociálnych sieťach strhla lavína reakcií a zverejnené boli aj mená detí, ktoré mali byť na mieste incidentu. Hlavnou aktérkou má byť len 16-ročná dievčina. Práve jej otec, ktorý je advokát, rozpútal vášne, keď sa vyjadril na stránke Miloslavova, že jeho dcéra dávala 11-ročnej Andrei prvú pomoc. Svoj komentár neskôr vymazal, keď naň ľudia začali reagovať s tým, že prípad dobitého 11-ročného dievčaťa nie je prvý. Jeho dcéra má byť v obci známa svojim agresívnym správaním a polícia bola k rôznym bitkám údajne volaná viackrát. Podľa obyvateľov však nikdy nič nevyriešila.

Viac o téme: VyšetrovanieŠkoláčkaŠikanaPolícia Miloslavov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu