Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

ŠIKANA V MILOSLAVOVE Obvinenej Ele (16) zamietli sťažnosť! Jej mama policajtka pôjde na koberček

Bývalé družstvo v Miloslavove Zobraziť galériu (2)
Bývalé družstvo v Miloslavove (Zdroj: Topky.sk)

MILOSLAVOV - Šikana 11-ročnej školáčky Andrey stále nie je vyriešená. V prípade obvinili hlavnú aktérku Elu, ktorá je dcérou policajtky. Tá podala voči obvineniu sťažnosť, no tú jej zamietli. Najnovšie čaká výsluch aj jej mamu.

Otrasná šikana len 11-ročnej školáčky Andrey v Miloslavove otriasla celý Slovensko. Partia tínedžerov ju mala opiť, vyzliecť a biť v opustenom družstve. Všetko si pritom natáčali na mobil. V nápravnom ústave už skončil jeden chlapec a obvinenie vzniesli 16-ročnej Ele, ktorú označujú za hlavnú aktérku celého incidentu. Ľudia sa zhodujú, že to nebolo prvýkrát, kedy Ela, dcéra policajtky, robila v obci výtržnosti. 

Najnovšie pôjde na koberček jej mama. Povedal to policajný prezident Štefan Hamran v relácii televízie Joj. "S ňou budeme mať teraz pohovor, pretože tam sú aj nejaké ďalšie veci, ktoré s ňou potrebujem prekonzultovať, keďže pracuje na takom pracovisku, ktoré bolo predmetom diskusie už aj v minulosti," povedal Hamran s tým, že tam majú "nejaké nezrovnalosti"

Sťažnosť jej zamietli

Tínedžerka čelí obvineniu z prečinu ublíženia na zdraví a z prečinu výtržníctva. V prípade dokázania viny jej hrozí polovica z trestnej sadzby jeden až päť rokov. Nie je však vylúčené, že počas vyšetrovania môže prísť k prekvalifikovaniu skutku a trestná sadzba sa v tom príapade zvýši. 

Obvinená 16-ročná dcéra policajtky podala voči obvineniu sťažnosť. "Ktorá bola uznesením prokurátorky zamietnutá ako nedôvodná. Uznesenie o vznesení obvinenia teda nadobudlo právoplatnosť," vyjadrila sa pre televíziu Krajská prokuratúra v Bratislave. 

Postraumatická porucha

Pri útoku na Andreu malo byť desať tínedžerov. Polícia teraz vyšetruje mieru ich účasti. Okrem iného, boli k prípadu prizvaní aj psychológovia. Vyšetrovali aj obvinenú Elu, ale aj poškodenú Andreu. Tam posudok odhalil smutný fakt. 

Dobitá Andrea z Miloslavova
Zobraziť galériu (2)
Dobitá Andrea z Miloslavova  (Zdroj: Instagram)

"U maloletej osoby boli zistené narušenia jej duševného zdravia. Je potrebné ďalej skúmať, či na duševnom zdraví maloletej poškodenej nedošlo k takzvanej posttraumatickej stresovej poruche," uviedol pre televíziu šéf Krajskej prokuratúry v Bratislave, Rastislav Remeta.

Prípad, ktorý šokoval Slovensko

Začiatkom januára mala partia neplnoletých detí v opustenej budove v Miloslavove opiť, vyzliecť a dobiť len 11-ročné dievča, ktoré bolo ich kamarátkou. Údajne tak mali spraviť preto, že na jednu zo starších dievčat rozlialo kofolu. Prípad je o to horší, že deti si mali všetko nahrávať na mobil a neskôr medzi sebou posielať. Prípad riešili seneckí policajti ako lúpež, neskôr sa dostal na krajské riaditeľstvo do Bratislavy. Polícia potom prostredníctvom hovorcu Michala Szeiffa oznámila, že vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti ďalšie trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe v jednočinnom súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.

ŠIKANA V MILOSLAVOVE Obvinenej
Zobraziť galériu (2)

Okamžite po prevalení sa bitky maloletej Andrey sa na sociálnych sieťach strhla lavína reakcií a zverejnené boli aj mená detí, ktoré mali byť na mieste incidentu. Hlavnou aktérkou má byť len 16-ročná dievčina. Práve jej otec, ktorý je advokát, rozpútal vášne, keď sa vyjadril na stránke Miloslavova, že jeho dcéra dávala 11-ročnej Andrei prvú pomoc. Svoj komentár neskôr vymazal, keď naň ľudia začali reagovať s tým, že prípad dobitého 11-ročného dievčaťa nie je prvý. Jeho dcéra má byť v obci známa svojim agresívnym správaním a polícia bola k rôznym bitkám údajne volaná viackrát. Podľa obyvateľov však nikdy nič nevyriešila.

Viac o téme: ŠikanaPolícia Miloslavov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu