Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kauzou trenčianskeho baru Fatima sa Okresný súd v Trenčíne zaoberať v piatok nebude

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

TRENČÍN - Okresný súd (OS) v Trenčíne sa v piatok (29. 7.) napokon nebude zaoberať kauzou trenčianskeho baru Fatima. Termín pojednávania zrušili. Vo štvrtok to potvrdil hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

Súd pojednávanie ešte koncom apríla odročil na piatok s cieľom preskúmania duševného stavu obžalovaného. Posudok ešte súd nemá k dispozícii. Obžalobe z obzvlášť závažného zločinu vydierania čelí Peter V., ktorý mal násilím prinútiť podnikateľa Ondreja Janíčka prepísať bar Fatima pod Trenčianskym hradom na mafiánskeho bosa Petra Čongrádyho.

Archívne video: Podnikateľ Janíček, známy z kauzy Fatima, sa v deň rozsudku rozhodol predstaviť novú stranu 

Podnikateľ Janíček, známy z kauzy Fatima, sa v deň rozsudku rozhodol predstaviť novú stranu (Zdroj: archív O.J.)

Kauza trenčianskeho baru Fatima sa odohrala už pred 20 rokmi, výťažok z prevodu baru mal ísť podľa Janíčka bývalej štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti Monike J. V prípade dokázania viny hrozí Petrovi V. trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.  

Obžalovanými z pokračovacieho trestného činu vydierania formou spolupáchateľstva v súvislosti s kauzou baru Fatima boli i podnikatelia Janíček a Jozef Strelčík. Spod obžaloby ich v obnovenom konaní ešte v polovici júla oslobodil Okresný súd Trnava. Ako konštatoval, nebolo dokázané, že skutky spáchali obžalovaní. Podnikateľov ešte v roku 2001 odsúdila vtedajšia sudkyňa OS Monika J. za vydieranie podnikateľa Tibora Jurisu na 15-mesačný trest odňatia slobody. Dvojica sa bránila, tvrdila, že Jurisa podpísal krivú výpoveď, právny zástupca Janíčka Daniel Lipšic v roku 2020 uviedol, že pôvodný rozsudok sudkyne bol zmanipulovaný a vyhlásený pod vplyvom korupcie.   

Viac o téme: BarOkresný súdTrenčínFatima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu