Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

MIMORIADNE Tragédia pri Košiciach: V bazéne sa utopil 10-ročný chlapec

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

NOVÁČANY – Letné kúpanie si vybralo ďalšiu obeť. V obci Nováčany (okres Košice – okolie) na východnom Slovensku sa utopil v bazéne pri rodinnom dome iba 10-ročný chlapec. Polícia už vo veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

K tragickej udalosti malo podľa denníka Korzár prísť ešte koncom minulého týždňa. „V piatok popoludní bola v bazéne na dvore rodinného domu v katastri obce Nováčany nájdená 10-ročná osoba bez známok života. Aj napriek maximálnemu úsiliu rodinných príslušníkov a zásahu Rýchlej zdravotnej pomoci sa, žiaľ, osobu nepodarilo oživiť," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

MIMORIADNE Tragédia pri Košiciach:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

Obhliadajúci lekár na mieste cudzie zavinenie predbežne vylúčil. Polícia miesto, kde došlo k nešťastiu, dôkladne zadokumentovala. Presnú príčinu úmrtia malého chlapca určí až pitva. „V súvislosti s touto udalosťou polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti, za akých k úmrtiu došlo, polícia vyšetruje," dodala Mésarová.

Denník s odvolaním sa na svoje zdroje uviedol, že voda v bazéne nemala byť hlboká, no hladina bola prikrytá ochrannou fóliou. Práve tá sa mala stať chlapcovi osudnou – mal na ňu totiž skončiť a zamotať sa do nej, v dôsledku čoho sa nevedel dostať z bazéna von.

Viac o téme: BazénUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu