Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Voľby 2022: O post primátora Detvy sa chce uchádzať mestský poslanec Jozef Výbošťok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

DETVA - O post primátora Detvy sa chce v jesenných komunálnych voľbách uchádzať súčasný mestský poslanec Jozef Výbošťok. Svoju kandidatúru potvrdil s tým, že kandidovať bude s podporou Kresťanskodemokratického hnutia.

Pripomenul, že kandidovať sa rozhodol, pretože mu chýba spolupráca mesta s občanmi. "S obyvateľmi treba spolupracovať, poznať ich problémy a snažiť sa ich riešiť," podotkol. Z pozície primátora by chcel rozšíriť podporu pre sociálne slabších ľudí. Venovať by sa chcel aj doprave. "V meste je akútny nedostatok parkovacích miest. Dlhodobo stagnujú projekty statickej dopravy," spomenul.

Detve chce dať status moderného mesta

Ako dodal, Detve by chcel dať status moderného mesta, kde budú ľudia radi žiť a tráviť voľné chvíle. "Mnohé iné mestá nás v tom už predbehli," pripustil a doplnil, že zachovať by chcel aj architektúru starých domov v historickej časti mesta. Výbošťok je poslanec mestského zastupiteľstva od roku 2014. V súčasnosti je členom  komisie kultúry, ZPOZ-u a cestovného ruchu. Angažuje sa v oblasti pomoci pre ľudí v hmotnej núdzi.

Viac o téme: Primátor Kandidát DetvaVoľby 2022Jozef Výbošťok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu