Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslanec OĽaNO dáva rady ženám: Oblečenie ako smrteľný hriech POHORŠENIA! Zareagovala aj Romana Tabak

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Romana Tabak)

BRATISLAVA - Leto sa opäť prihlásilo o slovo a v najbližších dňoch nás čakajú extrémne horúčavy. Poslanec OĽaNO Milan Kuriak preto dáva rady ženám, ako majú chodiť oblečené tak, aby "neprivádzali k hriechu".

Poslanec klubu expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča Milan Kuriak sa rozhodol, že je dostatočne fundovaný, aby radil ženám, ako sa majú obliekať. Urobil tak na sociálnej sieti, keď zdieľal kresťanský príspevok. Ten hovorí o "smrteľnom hriechu pohoršenia", ktorého sa majú dopúšťať ženy, podľa Kuriaka, nevhodným oblečením. 

archívne video

Popletená poslankyňa Romana Tabák položila kvety pre nebohého Milana Lasicu ku popolníku (Zdroj: Instagram/Romanatabak)

"U mnohých dnešných žien je cudnosť neznámy pojem...o to zaražajúcejšie je odhaľovanie sa vydatých žien v rokoch a ich ,,módne " doplnky od hlavy po členky nôh sú tiež zaražajúce a na zamyslenie," napísal Kuriak k prísvekum, čím si vyslúžil vlnu kritiky. Na jeho status zareagovala aj kontroverzná poslankyňa Romana Tabak. Tá ešte donedávna patrila rovnako pod Matoviča. 

Poslanec OĽaNO dáva rady
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Milan Kuriak)

Tabak zdieľala svoju fotografiu z bazéna, pochopiteľne, v plavkách. "Milan Kuriak krásne leto ti prajem! Nepi toľko toho omšového vína," napísala Tabak a pridala ešte citát. "Sila a dôstojnosť je jej odevom a s úsmevom sa díva na budúci deň," dodala poslankyňa. 

Poslanec OĽaNO dáva rady
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Romana Tabak)

Príležitosť k hriechu

Príspevok, ktorý Kuriak zdieľal, je z dielne "Slovenského dohovoru za rodinu". Spomínaný spolok v ňom cituje pápeža Piusa XII. "Štýl oblečenia nikdy nesmie byť bezprostrednou príležitosťou k hriechu," píše sa v citáte. ženy by podľa nich nemali odhaľovať ramená, mať príliš hlboký výstrih či krátku sukňu. Ideálne by ženy nemali vôbec nosiť nohavice, len sukne pod kolená. 

Spolok ďalej odkazuje aj na kresťanské pravidlá obliekania žien na pláži či kúpalisku. Plavky by nemali byť vyzývavé a mimo kúpania sa by mali mať ženy na sebe tričko alebo byť inak zahalené. Zaujímavosťou je, že o obliekaní sa mužov nehovoria nič. Chvályhodné ale je, že spolok pripomenul, aby ľudia v horúčavách nezabúdali na pitný režim a ochranu očí a hlavy. 

Viac o téme: OblečenieŽenyKresťanstvoRomana TabakMilan Kuriak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu