Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico reaguje na výsluch Slobodníka: Za špinavú prácu má obrovské výhody

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na utorkom pokračovaní procesu v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v kauze prípravy vrážd prokurátorov vypovedal aj bývalý riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník. K jeho svedectvu a aj osobe sa na sociálnej sieti vyjadril bývalý premiér a predseda Smeru SD Robert Fico. Spochybnil ho ako svedka.

Vo svojej výpovedi Slobodník povedal, že Norbert Bödör mal intervenovať v prospech Kočnera a iných tiež v súvislosti s kauzami zmenky či prípravou vraždy Sylvie Klaus-Volzovej. Vypovedal, že NAKA a políciu riadi práve nitriansky podnikateľ spolu s Tiborom Gašparom. Ďalej tvrdil, že tieto osoby (Bödör aj Gašpar) mohli tieto veci robiť len preto, že mali politické krytie. 

Na jeho výpoveď zareagoval na sociálnej sieti v utorok poobede aj bývalý premiér a predseda SMER-SD Robert Fico. Ten uvádza napríklad, že na cestu klamára a udavača Slobodníka naviedol Daniel Lipšic - v minulosti Slobodníkov obhajca. A takisto, že "za túto špinavú prácu má B. Slobodník, napriek závažnosti obvinení proti nemu, obrovské výhody, vrátane osobnej ochrany."

Status Fico uzavrel tvrdením, že "Keď som bol predsedom vlády SR, ministerstvo vnútra SR kvalifikovane a s jasným prehľadom a rešpektom riadil R. Kaliňák a na Policajnom zbore SR si rovnako počínal aj prezident T. Gašpar. Neexistovali žiadne tieňové štruktúry, ani osoby v pozadí, ako si dnes vymýšľajú ľudia typu B. Podvodníka."

Robert Fico - status k výpovedi Bernarda Slobodníka
Zobraziť galériu (2)
Robert Fico - status k výpovedi Bernarda Slobodníka  (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Viac o téme: Robert FicoBernard SlobodníkJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu