Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hasiči na východe Slovenska zasahovali aj počas sviatku: Hasili polia a lúky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

KOŠICE - Pri viacerých požiaroch lúk, polí po žatve a lesa v nedostupnom teréne národnej prírodnej rezervácie (NPR) zasahovali v utorok hasiči v Košickom a Prešovskom kraji. Ako uviedol operačný dôstojník krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), v prevažnej miere išlo o požiare typické pre suché obdobie.

Časovo a technicky najnáročnejším zásahom profesionálnych hasičov bolo hasenie požiaru časti lesného porastu v NPR Bokšov v katastri obcí Veľká a Malá Lodina v okrese Košice-okolie. Udalosť hasičom ohlásili v pondelok (4. 7.) večer, pre zotmenie však nemohli privolať na pomoc vrtuľník. "Požiar nebol veľký, ale mohol sa rozšíriť. Dostupnosť tam však nebola žiadna," priblížil operačný dôstojník s tým, že oheň sa na mieste opakovane rozhorel v utorok, do hasenia bol preto okrem piatich profesionálnych hasičov zapojený aj modul pozemného hasenia s vrtuľníkom.

Hasiči absolvovali osem zásahov 

Spomedzi viacerých zásahov pri požiaroch lúk spomenul dôstojník požiar v obci Ižkovce v Michalovskom okrese, kde horelo pole po žatve. Hasiči tam pred ohňom zachraňovali ďalšie poľnohospodárske plodiny. Podľa slov operačného dôstojníka prešovského krajského riaditeľstva HaZZ absolvovali hasiči v Prešovskom kraji v utorok osem zásahov v súvislosti s požiarmi lúk a krovinatých porastov. Žiaden z nich nepovažovalo operačné stredisko za závažný.

Viac o téme: PožiarHasičiLúkyPoliaHaZZSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu