Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hasiči vyhlásili v Bratislave čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

BRATISLAVA – Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta SR Bratislavy vyhlásil čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov v lokalite Bratislavy. Platí od pondelka až do odvolania, informujú o tom hasiči na sociálnej sieti.

Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov sa týka lesných pozemkov a ich ochranného pásma (50 metrov od hranice lesného pozemku) na území Bratislavy. V tejto súvislosti sa právnickým, ale aj fyzickým osobám – podnikateľom zakazuje vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov, zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach, kde by mohlo dôjsť k vzniku požiaru, či spaľovať horľavé látky na voľnom priestranstve.

Vydali viacero opatrení 

Fyzickým osobám sa zakazuje najmä fajčiť alebo používať otvorený oheň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov. Zároveň aj zakladať oheň na priestranstvách, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

Vlastníci lesa, správcovia v súvislosti s ochrannou lesa pred požiarom sú povinní zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť najmä v dňoch pracovného pokoja a v mimopracovnom čase. Zároveň musia zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na dostupnom mieste v závislosti od plošnej výmery lesa, udržiavať lesnú dopravnú sieť a zdroje vody na hasenie požiarov. Okrem toho majú tiež podľa hasičov zabezpečiť, aby každý pracovný stroj používaný pri spracovaní dreva a zvyškov po ťažbe bol vybavený aspoň jedným prenosným hasiacim prístrojom vhodného druhu s hmotnosťou náplne hasiacej látky najmenej päť kilogramov.

Viac o téme: PožiarNebezpečenstvoHaZZBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu