Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vladimír Lengvarský predstaví koaličným partnerom plán výstavby nemocníc

Vladimír Lengvarský Zobraziť galériu (2)
Vladimír Lengvarský (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) predstaví v pondelok koaličným partnerom materiál k výstavbe a rekonštrukcii nemocníc z plánu obnovy. Návrh uznesenia má na rokovanie vlády predložiť v stredu (22. 6.).

Lengvarský do dvoch týždňov predloží návrh výstavby nemocníc z plánu obnovy (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Predstavenie plánu sa pôvodne očakávalo minulý týždeň. Lengvarský však po rokovaní vlády vysvetlil, že s ním ešte neboli oboznámení koaliční partneri. Vysvetlil tiež, že uznesenie bude spúšťať iba stavby štátnych nemocníc. Ostatné projekty, ktoré sa týkajú či už stavby alebo rekonštrukcie menších neštátnych nemocníc, pôjdu cez septembrovú výzvu. Materiál je podľa jeho slov pripravovaný tak, aby bol východiskom nielen pre plán obnovy, ale aj pre iné projekty v ďalšom období.

Vladimir Lengvarský
Zobraziť galériu (2)
Vladimir Lengvarský  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Minister ešte začiatkom júna uviedol, že súčasťou plánu výstavby budú pravdepodobne aj univerzitné nemocnice na bratislavských Rázsochách a v Martine. Plán obnovy je súčasťou mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci celoeurópskeho dočasného nástroja Next Generation EU, ktorý predstavuje najväčší stimulačný balík v histórii Európskej únie. Cieľom je obnoviť Európu po pandémii. Kľúčovou súčasťou plánu obnovy je už schválená reforma siete nemocníc.

Viac o téme: PlánNemocniceMinister zdravotníctvaVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu