Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Podchladeným turistkám pomáhali horskí záchranári: Uviazli počas zlaňovania Jastrabej veže

Horskí záchranári zasahovali v oblasti Jastrabej veže
Horskí záchranári zasahovali v oblasti Jastrabej veže (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

VYSOKÉ TATRY- Horskí záchranári pomáhali vo štvrtok (16. 6.) večer dvom poľským horolezkyniam vo veku 35 a 29 rokov, ktoré uviazli počas zlaňovania juhozápadnej steny Jastrabej veže vo Vysokých Tatrách. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webstránke.

Z dôvodu rozvíjajúcej sa búrkovej činnosti nebolo možné nasadenie leteckej techniky. Na pomoc im preto smerovali záchranári HZS zo Starého Smokovca pozemne. Ich postup komplikovala búrka, náročný horolezecký terén, v ktorom bolo nevyhnutné sa dôkladne istiť, a tma.

VIDEO Horskí záchranári pomáhali dvom poľským horolezkyniam v oblasti Jastrabej veže

Horskí záchranári pomáhali dvom poľským horolezkyniam v oblasti Jastrabej veže (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

"K uviaznutým, premočeným a podchladeným ženám sa pomocou spustov dostali z vrcholu Jastrabej veže. Po zateplení, doplnení energie a príprave evakuácie zo steny pomocou lanovej techniky ich postupne spustili pod stenu a následne s nimi zostúpili k Chate pri Zelenom plese," informujú horskí záchranári s tým, že keďže boli ženy bez zranení, zostali na chate, kde boli ubytované.

Viac o téme: TatryTuristiHorská záchranná službaJastrabia veža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu