Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia vo Vysokých Tatrách: Zdolanie Satana sa stalo poľskej turistke osudným, zasahovať musel vrtuľník

Leteckí záchranári na základe výzvy operačného strediska a dispečingu Horskej záchrannej služby (HZS) zasahovali v Mlynickej doline vo Vysokých Tatrách. Zobraziť galériu (5)
Leteckí záchranári na základe výzvy operačného strediska a dispečingu Horskej záchrannej služby (HZS) zasahovali v Mlynickej doline vo Vysokých Tatrách. (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

VYSOKÉ TATRY - Leteckí záchranári v nedeľu popoludní na základe výzvy operačného strediska a dispečingu Horskej záchrannej služby (HZS) zasahovali v Mlynickej doline vo Vysokých Tatrách. Spod Satana im bol hlásený pád turistky.

Informovala o tom hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková. "Po prílete boli dvaja horskí záchranári vysadení priamo k miestu určenia, následne aj lekár. Zranenia poľskej turistky boli po páde dlhom približne 100 metrov nezlučiteľné so životom a ani záchranári jej už nedokázali pomôcť. Lekár na mieste konštatoval, žiaľ, úmrtie," uviedla Hopjaková s tým, že záchranársky vrtuľník sa vrátil na svoju základňu prázdny.

Leteckí záchranári na základe výzvy operačného strediska a dispečingu Horskej záchrannej služby (HZS) zasahovali v Mlynickej doline vo Vysokých Tatrách.
Zobraziť galériu (5)
Leteckí záchranári na základe výzvy operačného strediska a dispečingu Horskej záchrannej služby (HZS) zasahovali v Mlynickej doline vo Vysokých Tatrách.  (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Vo Vysokých Tatrách sa smrteľne zranila poľská turistka
Zobraziť galériu (5)
Vo Vysokých Tatrách sa smrteľne zranila poľská turistka  (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

Viac o téme: PádTuristkaHorskí záchranáriVysoké TatrySatan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu