Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Oravskej priehrade sa utopil len 17-ročný chlapec: Patril k dobrovoľným hasičom v Poľsku

V Oravskej priehrade sa utopil 17-ročný dobrovoľný hasič
V Oravskej priehrade sa utopil 17-ročný dobrovoľný hasič (Zdroj: FB/Osp Lipnica Wielka Przywarówka)

ORAVA - V Oravskej priehade sa utopil len 17-ročný Poliak. Kúpal sa tam spolu s rodinou a kamarátmi, keď sa rozhodol preplávať Účko. To však nezvládol a zmizol pod hladinou. Mladík patril k dobrovoľným hasičom.

Incident sa odohral v nedeľu okolo 16-tej hodine pri Namestove. Polícia informovala, že 17-ročný mladík a jeho kamarát sa rozhodli splaviť neďalekú zátoku Oravskej priehrady Účko. To nie je určené na kúpanie, preto tam nie je stála záchranná služba.

Podľa neoficiálnych informácií prišiel chlapec k jazeru s rodinou. V jednej chvíli tínedžer zmizol pod hladinou vody a už sa neobjavil. Okamžite sa začala pátracia akcia. Asi po 30 minútach služby mladého Poliaka našli. Žiaľ, život sa mu už zachrániť nepodarilo.

17-ročný mladík patril k Dobrovoľnému hasičskému zboru v Lipnici Wielka v Malopoľskom vojvodstve. Pôsobil v jednotke v mestečku Przywarówka pri hraniciach so Slovenskom. "Navždy si ho budeme pamätať ako otvoreného, ​​radostného, ​​odhodlaného hasiča našej jednotky. Rodičom a priateľom vyjadrujeme úprimnú sústrasť a ľútosť," napísali jeho kolegovia.

 

W dniu dzisiejszym odszedł na wieczną służbę nasz młody druh Mateusz Bandyk Na zawsze zapamiętamy go jako otwartego,...

Posted by Osp Lipnica Wielka Przywarówka on Sunday, June 12, 2022

Oravská priehrada je najväčšou umelou vodnou nádržou na Slovensku. Priemerná hĺbka nádrže, ktorá leží tesne pri poľských hraniciach, je 15 metrov, maximálna hĺbka je 38 metrov.

Viac o téme: SmrťUtopenieOravaDobrovoľný hasič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu