Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajné autá vyvolali vlnu vášne: Polícia sa obáva o psychické zdravie ľudí! Nespokojný je aj Viskupič

Nové policajné autá
Nové policajné autá (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Polícia Slovenskej republiky v stredu na sociálnej sieti zverejnila príspevok, v ktorom vyzvala ľudí, aby hlasovali za nový dizajn policajných áut. Zrejme však nečakali, koľko vášní tým vyvolajú.

Policajné autá na Slovensku majú už roky rovnaký dizajn. Teraz sa policajný prezident Štefan Hamran rozhodol, že je načase vozový park policajtov modernizovať. Na sociálnej sieti tak zverejnili tri návrhy dizajnu áut. Tie sa od súčasných átu líšia najmä farebnou kombináciou. Ide o modro-žltú, ktorú používajú napríklad policajti v susednej Českej republike, ale aj vo Veľkej Británii či v Nemecku. 

Avšak Slováci sa opäť vyznamenali a pod policajným príspevkom sa začalo množiť množstvo komentárov, ktorý za policajným dizajnom vidia Ukrajinu. "Žiadna žlto-modrá farba tam nemá čo robiť, sme na Slovensku," napísala napríklad Daniela. "Čo tak vymyslieť niečo v slovenských farbách alebo to je už zakázané?" pýtal sa zase Ján. 

Polícia sa obáva o psychické zdravie občanov

Admin odnože policajnej stránky Hoaxy a podvody reagoval, že sa obáva o psychické zdravie komentujúcich. "Je to veľmi smutné, ako niektorí ľudia vidia všade Ukrajinu. Na Facebooku nájdete množstvo statusov, kde sa pohoršujú napríklad aj na farbe modro-žltých bytoviek. Reálne sa obávame o ich psychické zdravie," napísal. 

 

‼️ROZHODNI, AKO BUDÚ VYZERAŤ NOVÉ POLICAJNÉ VOZIDLÁ‼️ Rozhodli sme sa modernizovať dizajn policajných vozidiel a...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, June 8, 2022

Na iniciatívu polície modernizovať vozový park reagoval aj predseda Výboru pre financie a rozpočet a poslanec Národnej rady Marián Viskupič. Tomu však neprekážajú farby, ale financie. "Myslím si, že v aktuálnej finančnej situácii krajiny je absolútne nemiestne dať čo i len jedno euro do zmeny označenia vozidiel polície. Označenie neprinesie žiadne zvýšenie efektívnosti ci kvality práce, definitívne však bude štát veľa financií. To je môj názor, ako predsedu Výboru pre financie a rozpočet," napísal priamo pod policajný príspevok Viskupič.

archívne video

Polícia upozorňuje na kyberšikanu: Toto sú varovné signály (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Viac o téme: AutoPolícia Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu