Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

AKTUÁLNE Prezidentka mala pozitívny test na KORONAVÍRUS: Ruší pracovný program

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala pozitívny výsledok testu na nový koronavírus. Zrušila preto svoj pracovný program na najbližšie dni aj plánovanú pracovnú cestu do zahraničia. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka mala v stredu večer odcestovať spolu s poľským prezidentom Andrzejom Dudom do Portugalska a Talianska, aby na spoločných rokovaniach s portugalským prezidentom a premiérom a talianskym prezidentom podporili udelenie kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do Európskej únie.

Zuzana Čaputová vracia do parlamentu prorodinný balík Igora Matoviča, prekáža jej hlavne skrátený legislatívny proces (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"S prezidentom Dudom chceme ešte pred hlasovaním na samite lídrov v Bruseli podporiť kandidátsky status Ukrajiny. Veľmi ma mrzí, že sa k prezidentovi Dudovi nemôžem napokon pripojiť," skonštatovala Čaputová. Spoločnú iniciatívu navrhla počas nedávnej návštevy poľského prezidenta v Bratislave. Témou diskusií v Portugalsku a Taliansku mala byť aj energetická bezpečnosť a možné alternatívne spôsoby dodávok plynu na Slovensko.

Viac o téme: Test PrezidentkaKoronavírusZuzana ČaputováCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu