Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Generálny prokurátor na tlačovke prekvapil verejnosť: Žilinka nevie, či chce byť ešte súčasťou krajiny krivých zrkadiel!

Žilinka naznačil, že nie je pripútaný k stoličke generálneho prokurátora. Zobraziť galériu (3)
Žilinka naznačil, že nie je pripútaný k stoličke generálneho prokurátora. (Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmietol snahy o plošné monitorovanie jeho kontaktov, stykov a návštev, ktoré prijíma vo svojom sídle. Považuje za neprípustné, aby niekto u zamestnancov prokuratúry zisťoval, či za ním chodia "prominentné návštevy", politici či "pán Pčolinský". Ako zdôraznil, každá jedna návšteva je prísne evidovaná a sprevádzaná príslušnými osobami a navyše príslušníkmi jeho ochranky.

VIDEO Maroš Žilinka vyjadril svoje presvedčenie, že nechce byť súčasťou krajiny krivých zrkadiel:

Generálny prokurátor Maroš Žilinka o snahách plošne monitorovať jeho styky a kontakty: Naznačil neistú budúcnosť vo funkcii (Zdroj: Topky)

"Ak je tu podozrenie na konkrétny protiprávny čin, protiprávny skutok, nech sa zákonným spôsobom objasní. Ale nie pod pláštikom návštev zamestnancov prokuratúry pôsobiacich na vrátnici v pozícii informátorov overovať a zisťovať, kto chodí, kedy chodí, prečo chodí za generálnym prokurátorom SR," vyhlásil Žilinka na utorkovej tlačovej konferencii.

Generálny prokurátor na tlačovke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky)

Má význam byť súčasťou krajiny krivých zrkadiel? Pýta sa Žilinka

Osoby, ktoré sa snažili zisťovať dané skutočnosti, sa podľa Žilinku preukazovali preukazmi Národnej kriminálnej agentúry. Nevylúčil však, že môže ísť aj o iné skupiny mimo oficiálnych orgánov štátu. "Ak je problémom to, že z práce idem rovno k rodine domov a späť, tak sa ospravedlňujem. Ale zároveň si kladiem otázku, či ďalej má význam a či vôbec chcem byť súčasťou tejto krajiny krivých zrkadiel," uzavrel brífing Žilinka, pričom neodpovedal ani na otázky novinárov.

Ak chcete odstúpiť, máte moju podporu, reaguje Šeliga

Na tvrdé slová Žilinku zareagoval aj poslanec NR SR Juraj Šeliga zo Za ľudí. Ten si Žilinkove slová vyložil tak, že prokurátor naznačil svoje možné predčasné skončenie vo funkcii. "Ak je to tak, pán Generálny prokurátor, máte moju plnú podporu, odstúpte!" vyjadril svoju vôľu Šeliga.

Generálny prokurátor na tlačovke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Juraj Šeliga)

Viac o téme: SledovanieNAKAMaroš Žilinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu