Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ŠOKUJÚCE Mladíci, ktorí si natáčali bitku na video: Známa „firma“, prípadov má byť viac! Košičania žijú v strachu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky, KVP- najkrajšie sídlisko v Košiciach)

KOŠICE – Video šíriace sa sociálnymi sieťami mnohým ľuďom doslova vyrazilo dych. Dvaja mladíci položia mobilný telefón na zem, skontrolujú, či funguje nahrávanie a vyberú sa zbiť neďaleko stojaceho staršieho muža. Zábermi sa neskôr pochválili sami. Situácia je o tom hrozivejšia, že nemá ísť o žiaden ojedinelý prípad.

K incidentu, ktorým sa už zaoberá aj polícia, malo dôjsť už pred niekoľkými mesiacmi na košickom sídlisku KVP. Na internete však zábery kolujú iba pár dní. Za útokom majú podľa TV Markíza stáť dvaja chlapci – Patrik a Nicolas. Jeden má pritom iba 16 rokov a druhý ešte menej, len 15.

Mladíci na ulici zbili muža, zábery dali na Instagram (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Jeden z nich sa k tomu, že je na záberoch zachytený aj otvorene priznal. „Je to pravda, priznávam sa. Som na tom videu,“ uviedol. Podľa jeho slov sa tak ale nestalo náhodne, muža, ktorého napadli, vraj aj poznali. "Ten dotyčný vie, prečo sa to stalo,“ uviedol. Na otázku, či išlo o pomstu, odpovedal, že áno.

Spomínaný prípad však nemal byť zďaleka prvý, keď chlapci niekoho napadli. Práve naopak, v Košiciach má ísť o známu firmu a mladíci mali útočiť už aj v minulosti. Aj tieto bitky majú byť zachytené na videu.

Strach púšťať deti samé von

Zhrození zo záberov ostali aj obyvatelia mestskej časti. Niektorí z nich neváhali, a zverejnili aj totožnosť údajných páchateľov. „Mali sme aj my tú ´česť´. Nie osobne ja, ale sused,“ uvádza jedna s diskutujúcich vo facebookovej skupine, kde sa sústreďujú obyvatelia daného sídliska. Ďalšia žena píše, že „všetci vedia o koho ide,“ no mladíci aj tak „behajú po slobode a robia si z toho srandu“ a ako dodala, ona sama sa bojí pustiť svoje deti von samé.

ŠOKUJÚCE Mladíci, ktorí si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/KVP- najkrajšie sídlisko v Košiciach)

„Mestská časť Košice Sídlisko KVP je zhrozená zo správania dvoch mladých ľudí, ktorí na zastávke MHD na Moskovskej ulici agresívnym spôsobom napadli staršieho pána. Odsudzuje a nepripúšťa žiadne formy násilia páchaného na ľuďoch,“ uviedol k incidentu starosta dotknutej mestskej časti Ladislav Lörinc.

Dodal, že od zverejnenia incidentu sú v aktívnom kontakte s políciou, ktorej sú v prípade potreby nápomocní. „Takéto správanie je neprípustné,“ odkázal. „Nebuďme ľahostajní voči tomu, čo sa deje okolo nás. Ak ste boli svedkami podobnej udalosti prosíme Vás, aby ste to okamžite ohlásili na polícii,“ vyzval ľudí.

Polícia vec rieši

Polícia ešte v utorok k prípadu uviedla, že na sociálnych sieťach videozáznam, ktorý zachytáva protiprávne konanie na jednom z košických sídlisk. „Ihneď po jeho vyhodnotení začal vo veci konať príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý nateraz vec preveruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. Nie je vylúčené, že po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a vykonaní všetkých úkonov smerujúcich k zisteniu totožnosti osôb zachytených na videozázname dôjde v tomto prípade k zmene právnej kvalifikácie,“ uviedli.

ŠOKUJÚCE Mladíci, ktorí si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Príslušníci Policajného zboru avizovali, že v rámci vyšetrovania preveria všetky okolnosti incidentu. Vzhľadom na citlivosť uvedeného prípadu však nechcú počas vyšetrovania poskytovať žiadne čiastkové informácie, ani sa vyjadrovať k okolnostiam prípadu. Odpovede na otázky by však malo dať vyšetrovanie prípadu a polícia prisľúbila, že verejnosť bude informovať hneď, ako to situácia dovolí.

„Polícia dôrazne odsudzuje takéto konanie osôb a v takýchto prípadoch okamžite koná a aj bude konať, a to aj v prípade, ak sa ďalším vyšetrovaním preukáže, že účastníkmi sú mladistvé osoby,“ dodali.

Viac o téme: VideoNásilieBitkaPolícia KošiceInstagramSídlisko KVP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu