Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Otrasný prípad zo Strečna: Bilboardy s ukrajinskou vlajkou pomaľoval vojnovým symbolom! Polícia sa obracia na verejnosť

(Zdroj: FB / Polícia SR - Žilinský kraj)

ŽILINA – Prekážali mu? V Žilinskom kraji boli na znak solidarity s našimi východnými susedmi na bilboardoch pri ceste umiestnené farby ukrajinskej vlajky. Tie však niekomu natoľko prekážali, sa na ne sprejom namaľoval vojenský symbol „Z“. Polícia teraz po páchateľovi pátra, zavaril si na obrovský problém!

O celej veci informovala polícia na sociálnej sieti. Podľa ich slov prijali v stredu 4. mája oznámenie o poškodení bilboardov pri ceste prvej triedy pri Strečne. Doposiaľ neznámy páchateľ od presne nezistenej doby do 4. mája 2022 poškodil sedem bilbordov, na ktorých sa nachádzali farby Ukrajiny modrá a žltá, a to tak, že bielou farbou nastriekal tlačené písmeno „Z“. Konanie osoby môže byť považované ako podpora vojenskej invázie na Ukrajine,“ upozornili policajti. Ako dodali, vyšetrovateľ začal vo veci konať a preto začal trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ohrozenia mieru.

Archívne VIDEO Ukrajinskí hasiči a záchranári odstraňujú následky raketového útoku v Odese

Ukrajinskí hasiči a záchranári odstraňujú následky raketového útoku v Odese (Zdroj: Facebook/ДСНС України)

Ďalšie okolnosti prípadu sú podľa slov polície predmetom vyšetrovania. Avšak, muži zákona sa v prípade obracajú na verejnosť s prosbou o pomoc. V prípade, ak disponujete audiovizuálnym záznamom z kamery umiestnenej vo svojom motorovom vozidle, na ktorom by mohli byť zaznamenané podozrivé osoby, zašlite nám ho prostredníctvom súkromnej správy na FB Polícia SR Žilinský kraj, e-mailom orpzza@minv.sk alebo môžete odovzdať osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru. V prípade, ak disponujete v tejto súvislosti s akýmikoľvek informáciami, môžete nás kontaktovať na bezplatnom telefónnom čísle 158,“ uzavreli.

 

VYŠETRUJEME POŠKODENIE BILBORDOV - STREČNO, ŽIADAME O POMOC AJ VEREJNOSŤ Včera (4. mája) sme prijali oznámenie o...

Posted by Polícia SR - Žilinský kraj on Thursday, May 5, 2022

 

Viac o téme: PáchateľBilboardyTrestné stíhanieStrečnoŽilinský krajUkrajinská vlajkaVojenský symbol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu