Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zákazníčku čakal pri pokladni šok: Obmedzenie v množstve nakúpeného tovaru! Obchod vysvetlil situáciu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Nie vždy si môžete v obchode nakúpiť toľko, koľko by ste chceli. A dôvodom vôbec nemusí byť vaša finančná situácia. Do redakcie sa nám ozvala čitateľka, ktorá sa pri platení stretla s obmedzením množstva cukru, ktorý si mohla na jeden nákup vziať. Iba nedávno pritom internetom koloval podobný prípad, kedy bol obmedzený počet litrov jedlého oleja či múky.

V prípade našej čitateľky išlo o kryštálový cukor, ktorý bol v tom čase predávaný za akciovú cenu. Namiesto celého balíka 10 kusov si však mohla vziať iba 6 kilogramov, čo ju pri pokladni zaskočilo. Prípad sa stal v predajni Lidl.

Cukor v nadmernom množstve je pre ľudský organizmus nebezpečný!
Zobraziť galériu (4)
Cukor v nadmernom množstve je pre ľudský organizmus nebezpečný!  (Zdroj: profimedia.sk)

Obchod má však na celú situáciu vysvetlenie a dôvod na paniku z nedostatku tovaru nie je. Ako vysvetlila spoločnosť, odber pri stálom sortimente nijakým spôsobom neobmedzujú. Výnimkou však môže byť práve tovar v zľave. 


V niektorých predajniach sa objavili upozornenia: Olej a múka v obmedzenom množstve! Chcú zabrániť špekulantom


„Pri niektorých vybraných potravinách, ktoré predávame v krátkodobej akčnej ponuke a teda za mimoriadne výhodné ceny, sme sa rozhodli nastaviť obmedzenie na odber v obvyklom spotrebiteľskom množstve. Nakoľko Lidl je maloobchodným predajcom potravín, našim cieľom je umožniť nákup týchto produktov čo najväčšiemu počtu našich zákazníkov,“ vysvetlili.

Zákazníčku čakal pri pokladni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Tovaru je v obchodoch dostatok 

Zákazníci sa tak nemusia obávať nedostatku potravín. Podobne je to aj v prípade ďalších sietí predajní. „Máme skvelú spoluprácu s našimi dodávateľmi a veríme v náš dodávateľský reťazec a našu schopnosť poskytovať zákazníkom dostupnosť produktov, ktoré potrebujú. Po prehodnotení situácie v obchodoch Tesco momentálne neobmedzujeme kusový predaj akýchkoľvek potravín,“ uviedlo Tesco.

Vďaka šírke sortimentu a dostatočným skladovým zásobám je dostupnosť tovaru zabezpečená aj v Kauflande. Tvrdí to samotná spoločnosť, avšak zároveň upozorňuje, že aj mimo aktuálnej situácie je u nich dlhodobo možný predaj výrobkov len v obvyklom množstve pre jednu domácnosť. „V prípade zistenia vykupovania tovaru špekulatívnymi subjektmi a kvôli zabezpečeniu dostupnosti tovaru pre všetkých zákazníkov však možnosť stanoviť maximálny objem pre jedného zákazníka v budúcnosti nevylučujeme,“ uviedli.

Zákazníčku čakal pri pokladni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

K limitovaniu predaja výrobkov nepristúpila ani Coop Jednota, ktorá má na Slovensku približne 2 100 predajní. "Zvýšený dopyt po istých druhoch potravín evidujeme najmä na východnom Slovensku, vo väčšine predajní je ale situácia stabilná. Zásobovanie prebieha plynule, potravín je dostatok,“ ubezpečili.

Spoločnosť Billa uviedla, že neprestajne monitorujú a analyzujú situáciu na trhu a rátali aj s rôznymi možnosťami vývoja. „Preventívne sme preto prijímali účinné opatrenia, vďaka ktorým v našich skladoch máme dostatočné zásoby všetkých základných komodít, aby sme vedeli uspokojiť potreby našich zákazníkov. Nie je preto namieste sa zbytočne znepokojovať a predzásobovať sa potravinami,“ tvrdia. Upozorňujú, že sú sieťou malobchodných prevádzok, a preto z kapacitných dôvodov nemôžu nahrádzať veľkoobchody s potravinami. „V predajniach Billa nám záleží na tom, aby sme uspokojili dopyt najmä tých zákazníkov, ktorí uprednostňujú nákupy v obvyklom množstve, to je do 5 ks balení vybraných druhov múky, slnečnicového a repkového oleja,“ vysvetlili.

Viac o téme: PotravinyNákupObchodObmedzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu