Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Meteorológovia upozorňujú na sobotňajšie sneženie na severe Slovenska

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Kristopher Radder /The Brattleboro Reformer via AP)

BRATISLAVA - Vo viacerých okresoch na severe Slovenska môže v sobotu (16. 4.) snežiť. V daných lokalitách má v polohách približne nad 700 metrov nasnežiť od jedného do piatich centimetrov nového snehu. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahy prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Výstraha sa týka okresov Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa. Platí od soboty 12.00 h. "Výskyt snehovej pokrývky je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu a pohyb osôb," dodal ústav. Pre dané okresy zároveň platí od 18.00 h aj výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi.

Meteorológovia upozorňujú na sobotňajšie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

SHMÚ vydal tiež výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom pre viaceré okresy v Bratislavskom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom, Trnavskom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Platiť má od soboty 12.00 h. Výstraha pred vetrom na horách zase počas soboty platí v niektorých okresoch Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja.

Viac o téme: SneženieSeverSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu