Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Automobilky Jaguar a Volkswagen musia prerušiť výrobu, chýbajú im komponenty

Centrála automobilky Jaguar Land Rover v Nitre
Centrála automobilky Jaguar Land Rover v Nitre (Zdroj: FOTO TASR - Henrich Mišovič)

NITRA/BRATISLAVA - Automobilka Jaguar Land Rover v Nitre dočasne prerušuje výrobu aj počas tohto týždňa. Dôvodom je nedostatok komponentov. Pozastavenie sa dotkne výrobných prevádzok, ostatné oddelenia pokračujú v práci v štandardnom režime, potvrdila manažérka pre firemné záležitosti Jaguar Land Rover Slovakia Miroslava Remenárová.

 Výroba v nitrianskej automobilke bola pozastavená už počas uplynulého týždňa. „Situáciu v dodávateľskom reťazci, ktorý ovplyvňuje množstvo faktorov z geopolitického hľadiska aj z hľadiska dostupnosti komponentov, naďalej pozorne sledujeme. Prispôsobujeme jej naše výrobné plány,“ povedala Remenárová.

Bratislavský Volkswagen vo štvrtok opäť preruší výrobu

Po minulotýždňovej odstávke sa v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia v pondelok rozbehla výroba automobilov na všetkých linkách. Problémy s nedostatkom dielcov však pokračujú a spoločnosť plánuje na štvrtok (14. 4.) ďalšie prerušenie výroby vo všetkých segmentoch, tentoraz na jeden deň, informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.  

"Volkswagen Slovakia prispôsobuje produkciu v závislosti od situácie v zásobovaní dielmi. Od dnešného dňa opätovne beží výroba vo všetkých segmentoch. Produkcia bude prerušená s ohľadom na efektívne riadenie výrobného plánu a logistických procesov vo štvrtok 14. apríla," uviedla Kovarovič Makayová. Dôvodom prispôsobovania výrobného programu je aj v tomto prípade celosvetový nedostatok polovodičov v kombinácii s výpadkom dodávok niektorých dielov v súvislosti s dianím na Ukrajine.

Pre najväčšieho výrobcu automobilov na Slovensku ide v krátkom čase už o tretiu odstávku výroby. Firma na dva dni prerušila produkciu už v druhej polovici marca a výrobné linky stáli aj celý minulý týždeň.

Viac o téme: AutomobilkaNitraJaguárVolksawagenPrerušenie výrobyChýbajúce komponenty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu