Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ján Benčík podal trestné oznámenie na Roberta Fica pre video z presunu S-300

Ján Benčík Zobraziť galériu (3)
Ján Benčík (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Benčík (SaS) podal trestné oznámenie na lídra Smeru-SD Roberta Fica. Informoval o tom na sociálnej sieti. Ozrejmil, že ide o reakciu na konkrétny status Fica, v ktorom uverejnil video s presunom systému protivzdušnej obrany S-300 na Ukrajinu.

Emotívny Heger po návrate z Ukrajiny: Poriadny náklad OPOZÍCII! Správajú sa ako ruskí agenti, teším sa na odvolávanie (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Trestné oznámenie sa má podľa slov Benčíka týkať podozrenia zo spáchania trestného činu vyzvedačstva a tiež ohrozenia utajovanej skutočnosti, respektíve trestného činu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

 

Podávame TRESTNÉ OZNÁMENIE na Roberta Fica pre podozrenie zo spáchania trestného činu vyzvedačstva podľa § 318 zákona...

Posted by Ján Benčík on Sunday, April 10, 2022

Podľa Benčíka mohol Fico potenciálne ohroziť vojakov či železničiarov, ktorí sa podieľali na presune systému S-300, keďže video zverejnil na sociálnej sieti skôr než bol samotný presun oznámený. Odvoláva sa pritom na nedávne vyjadrenia ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova, že ak niektorá krajina poskytne Ukrajine podobné systémy, Rusko to nedovolí a stanú sa legitímnymi cieľmi útokov.

Ján Benčík podal trestné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Viac o téme: VideoTrestné oznámenieRobert FicoJán BenčíkS-300
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu